Ana Bogdan (93 WTA) a obținut, marți, calificarea în turul al doilea de la Roland Garros, sportiva noastră trecând de Timea Babos (107 WTA) în două seturi, scor 6-4, 6-2. Într-un alt meci al zilei, Monica Niculescu a fost eliminată după un duel care a avut nevoie de set decisiv de americanca Danielle Collins.

Roland GarrosFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • Ana Bogdan va juca în următorul meci cu învingătoarea partidei dintre Liudmila Samsonova (Rusia) şi americanca Sofia Kenin (câștigătoarea de la Australian Open).
  • Pentru calificarea în turul al doilea, Ana Bogdan va primi 84.000 de euro și 70 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • România are deja patru jucătoare calificate în turul doi de la Paris: Simona Halep, Irina Begu, Patricia Ţig şi Ana Bogdan.

Ana Bogdan vs Timea Babos 6-4, 6-2

Setul I

Încrederea a fost de partea Anei în startul partidei: și-a câștigat serviciul, iar apoi după un game maraton a făcut breakul. Din păcate, a urmat un game modest pentru Ana, iar unguroaica a bifat rebreakul (2-1). Serie mai puțin fastă a jucătoarei noastre a continuat, iar Babos a trei game-uri consecutive. Se joacă în serii câștigătoare, iar acum este rândul Anei să câștige trei jocuri la rând (de la 2-4, s-a făcut 5-4 în favoarea ei). Ana Bogdan a speculat momentul mai puțin bun al adversarei și a reușit să treacă primul set în dreptul ei (6-4).

Set II

Seria fantastică a Anei nu se oprește: de la 2-4, Bogdan a câștigat cinci game-uri la rând. Sportiva noastră este mai agresivă, mai inspirată de pe lina de fund și mai precisă în punctele importante. Ana Bogdan s-a desprins la 4-1. Câte un game de serviciu câștigat de fiecare parte, iar Ana se află acum la un singur pas de calificarea în turul doi (5-2). Timea a resimțit din plin presiunea momentului, iar Ana Bogdan a încheiat partida cu încă un break (6-2).

Monica Niculescu vs Danielle Collins 6-2, 2-6, 1-6

Setul I

Monica a început cu un break partida, iar apoi a consolidat avantajul de la lansare (2-0). Slice-ul de forehand a reușit în debutul meciului să o destabilizeze pe adversară. Niculescu a continuat să o forțeze pe Danielle să comită erori, iar tabela a consemnat un nou break (3-0). Niculescu a ieșit cu bine dintr-un game de serviciu mai dificil, iar acum se află tot mai aproape de câștigarea primului set (5-1). Fără mari bătăi de cap, Niculescu a închis destul de la lansare, 6-2. A fost o manșă în care Monica și-a pus foarte bine în evidență slice-ul de forehand.

Set II

Monica păstrează nivelul ridicat, o obligă constant pe Danielle să lovească din poziții incomode, iar breakul apare firesc. Americanca are deja peste 20 de erori neforțate. Din păcate pentru Niculescu, Collins începe să găsească răspunsuri concrete pentru jocul de așteptare făcut de Monica: nu mai pare la fel de incomodată de slice-ul de forehand, iar acum trece la conducerea manșei (4-1). Niculescu a intrat într-o zonă gri a jocului său, și-a pierdut și inspirația, iar Collins se află pe un adevărat val de încredere acum (5-1). Danielle se impune meritat (6-2) și trimite confruntarea într-un set decisiv.

Set III

Monica nu-și mai găsește reperele nici în debutul setului decisiv, iar adversara o penalizează. Collins are acum încredere în propriile forțe, se deplasează foarte bine și dă semne că s-a obișnuit foarte bine cu slice-ul Monicăi (3-0). Niculescu nu mai pare nici la un nivel înalt din punct de vedere fizic, iar Collins defilează spre o calificare în turul al doilea (5-1). După ce a ratat două mingi de meci, Danielle Collins a fructificat-o pe a treia (6-1).

Este ediția cu numărul 118 a competiției de la Roland Garros, turneul disputându-se în perioada 27 septembrie - 11 octombrie 2020. Întrecerea de la Paris va putea fi urmărită în România în direct pe Eurosport și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.