​Rafael Nadal (2 ATP) s-a calificat fără emoții în turul al doilea de la Roland Garros, ibericul învingându-l pe Egor Gerasimov (Belarus, 83 ATP), scor 6-4, 6-4, 6-2. Pentru campionul en-titre va urma duelul cu americanul Mackenzie McDonald (236 ATP).

HotNews.roFoto: Hotnews

Gerasimov i-a pus ceva probleme spaniolului în primele două seturi, însă Rafa s-a acomodat destul de repede condițiilor speciale și a obținut victoria. Nadal a fructificat toate cele cinci mingi de break de care a beneficiat și a avut 32 de lovituri câștigătoare, într-un meci care a durat două ore.

Pentru Rafael Nadal, aceasta a fost victoria cu numărul 94 la Roland Garros (a pierdut doar două meciuri).

"Este un Roland Garros diferit. Complet diferit față de ce suntem noi obișnuiți. Pentru mine, acest an este la fel de special ca toate celelalte la Roland Garros. O să dau în continuare tot ce am mai bun. Sunt fericit să fiu în turul al doilea după un început bun. Acum este momentul să mă întorc la hotel, să mă antrenez bine mâine și să fiu pregătit pentru turul următor", a declarat Rafael Nadal, după meci.

În turul al doilea, Rafael Nadal îl va întâlni pe Mackenzie McDonald (SUA, 236 ATP), care a trecut de canadianul Steven Diez (181 ATP), scor 4-6, 6-3, 6-3, 6-4.

Rezumatul partidei dintre Nadal și Gerasimov: