Monica Niculescu (141 WTA şi cap de serie numărul 16) a trecut, joi, de Elitsa Kostova, victorie care îi asigură calificarea în turul trei de calificări de la Roland Garros. În această fază a competiției a ajuns și Irina Bara.

Monica NiculescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Niculescu a trecut, scor 6-0, 6-7(1), 6-3, de Kostova (212 WTA) după un meci de două ore și 38 de minute.

Pentru un loc pe tabloul principal, Monica se va duela cu Vera Zvonareva (în prezent locul 182 WTA, dar fostă numărul 2 mondial).

Tot la un meci distanță de tabloul principal se află și Irina Bara (142 WTA). Sportiva noastră a trecut, scor 7-5, 6-2, de britanica Harriet Dart (151 WTA), după un meci de o oră şi 26 de minute.

Bara va juca cu olandeza Richel Hogenkamp, locul 221 WTA.

Au părăsit deja competiția de la Paris în calificări Mihaela Buzărnescu, Gabriela Talabă și Jaqueline Cristian.

Pe tabloul principal de la Paris sunt deja acceptate următoarele noastre reprezentante: Simona Halep (2 WTA, favorită numărul unu), Patricia Maria Ţig (58 WTA), Irina Begu (72 WTA), Sorana Cîrstea (83 WTA) şi Ana Bogdan (93 WTA).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 27 septembrie - 11 octombrie. Simona Halep (campioană în 2018) este cap de serie numărul unu.

ANALIZĂ Efectul pandemiei - Cât de mult au scăzut premiile de la Roland Garros față de anii trecuți - Câștigătoarea din 2020 va încasa mai puțin decât Simona Halep acum doi ani