Simona Halep și-a completat CV-ul cu încă un titlu, sportiva născută la Constanța cucerind trofeul de la Roma. Cu doar câteva zile înainte de startul Roland Garros-ului, Simona este atenționată de un fost lider al ierarhiei ATP să uite de bucuria succesului de la Foro Italico și să treacă din nou la munca de jos înainte de debutul Grand Slam-ului de la Paris.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ilie Năstase: Titlul de la Roma nu va garanta succesul la Paris

"Ce mai e de spus la acest scor? Acum, nu știu cat de accidentată e această fată (n.r. Pliskova), însă oricum ar fi, la 6-0, 2-1, nu poți să iei din merite Simonei. A abandonat, e problema ei. Dacă ne uităm la scor, înseamnă că cineva a jucat bine.

Acum, vine Roland Garros, care va conta cu adevărat. Însă și Roma e un turneu foarte important, o felicit pe Halep. Păcat că nu au fost spectatori (n.r. doar 1.000 de persoane au putut asista la Foro Italico), asta diminuează din spectacol. Sunt meciuri de antrenament, așa par, la fel ca în celelalte sporturi.

Roma s-a dus, gata, e în spate, trebuie s-o ia de la început, de jos, așa cum se spune. Sigur că e bine că a intrat în formă la Roland Garros, însă asta nu-i va garanta succesul la Paris" - Ilie Năstase pentru gsp.ro.

Rezumatul finalei de la Foro Italico:

Simona Halep, campioană la Roma (6-0, 2-1, abandon Karolina Pliskova)/ A treia oară a fost cu noroc

VIDEO Fericirea are chipul tău - Simona Halep și trofeul de la Roma

Simona Halep și provocarea interesantă pe care i-a lansat-o Karolinei Pliskova

De știut:

  • Este al 22-lea titlu WTA al Simonei Halep, fiind pentru prima dată în carieră când sportiva noastră cucerește trei titluri la rând (Dubai, Praga, Roma).
  • Pentru cucerirea trofeului de la Foro Italico, Simona va primi 205.190 de euro şi 900 de puncte WTA.
  • A fost a treia finală jucată de Simona la Roma, după cele pierdute în 2017 și 2018 (ambele împotriva Elinei Svitolina).
  • A fost finala cu numărul 39 din CV-ul Simonei: Halep a câștigat 22 și a pierdut 17.
  • Următorul turneu la care Halep va participa va fi cel de la Roland Garros (27 septembrie - 11 octombrie), acolo unde Simona va fi principala favorită.

Ultimele campioane:

2020 - Simona Halep

2019 - Karolina Pliskova

2018 - Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2017 - Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2016 - Serena Williams

2015 - Maria Sharapova etc.

Competiția italiană fondată în 1930 a fost câștigată în două rânduri de un sportiv din România: Ilie Năstase, edițiile din 1970 și 1973.

Au mai disputat finale: Ilie Năstase (1974, învins de Bjorn Borg), Virginia Ruzici (1978, 1980, 1981) și Simona Halep (2017, 2018, învinsă în ambele cazuri de Elina Svitolina).