​Diego Schwartzman și Denis Shapovalov au oferit un meci spectaculos, cu raliuri intense, lovituri superbe și răsturnări de situație. Confruntarea s-a întins pe durata a trei ore și 15 minute de tenis de cea mai bună calitate. Câștig de cauză a avut argentinianul, acesta urmând să-l întâlnească pe Novak Djokovic în marea finală a turneului Masters de la Roma.

HotNews.roFoto: Hotnews

Favorit 8, Diego a câștigat primul set cu 6-4, iar lucrurile mergeau conform planului pentru cel care oferise marea surpriză a turneului masculin de la Foro Italico: îl eliminase pe Rafael Nadal în sferturi.

Shapovalov a revenit însă în meci, a greșit mai puțin, a fost la conducerea punctelor și a trimis confruntarea în set decisiv (7-5).

Setul al treilea a fost unul cu accente dramatice: au fost nu mai puțin de șase breakuri, manșa semănând din acest punct de vedere cu una de la feminin.

Shapovalov a servit la 5-4 pentru calificarea în finală, dar nu a putut profita de imensa șansă avută.

S-a ajuns în tiebreak, acolo Diego a câștigat cu 7-4. Meciul a durat trei ore și 15 minute.

În finală, argentinianul îl va întâlni pe liderul mondial, sârbul Novak Djokovic. Partida va avea loc la ora 18:00 (asta dacă nu se prelungi cumva finala feminină de simplu, dintre Simona Halep și Karolina Pliskova).

Nole a cucerit trofeul la Foro Italico de patru ori, ultima dată în 2015.

Rezumatul semifinalelor: