​A patra oară a fost cu noroc pentru Dominic Thiem: austriacul a reușit să câștige primul Grand Slam din carieră după o finală electrizantă. Thiem a fost condus cu 2-0 la seturi și cu 5-3 în decisiv, dar a avut o tărie mentală formidabilă: s-a impus în fața lui Alexander Zverev după un meci de patru ore.

HotNews.roFoto: Hotnews

Văzut drept outsider de marea parte a specialiștilor, Zverev a avut un început de finală perfect: hotărât, agresiv, concentrat. Germanul a câștigat primele două seturi (6-2, 6-4), iar finala părea să meargă spre o victorie a lui Alexander.

Din păcate pentru german, acesta nu a mai putut menține nivelul atât de ridicat, iar pas cu pas Thiem a pornit cursa de revenire. Serviciul, backhandul și forehandurile aspre au început să dea rezultate, iar Dominic a dus confruntarea în setul decisiv (6-4, 6-3).

În setul cinci, Dominic a fost primul care a făcut break (1-0), dar Alexander nu i-a permis să se desprindă (1-1).

La 4-3, germanul s-a impus din nou contra serviciului, iar tabela de la Arthur Ashe îi zâmbea din nou: 5-3. A servit pentru câștigarea primului titlu de Grand Slam din carieră, dar gameul a fost unul care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Thiem a salvat situația pe linia de final, e egalat la 5, apoi a avut el posibilitatea să închidă meciul pe propriul serviciu la 6-5, însă până la urmă s-a ajuns în tiebreak (așa cum permite regulamentul de la US Open).

Zverev a avut 2-0, dar tabela a arătat 5-3 pentru Thiem la doar câteva minute distanță. Austriacul a avut două mingi de meci la 6-4, ambele anulate, iar finala atingea culmi dramatice de neimaginat.

A treia minge de meci a fost cu noroc pentru Dominic, iar austriacul s-a impus cu 8-6 după o finală dramatică de patru ore și 5 minute.

Dominic Thiem - Alexander Zverev 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6(6)

După ce a pierdut trei finale de Grand Slam (Roland Garros 2018, 2019 și Australian Open 2020), Dominic Thiem reușește în sfârșit, nu fără emoții, să cucerească primul Grand Slam din carieră la 27 de ani.

Rezumatul finalei dintre Thiem și Zverev: