A reușit să câștige al treilea titlu de Grand Slam din carieră, însă misiunea sa nu a fost deloc una ușoară. Naomi Osaka a explicat, într-o videoconferință de presă, ce gând a ajutat-o să revină în finala cu Victoria Azarenka.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citește și: VIDEO ​Naomi Osaka a câștigat US Open pentru a doua oară (1-6, 6-3, 6-3 vs Victoria Azarenka)

Condusă cu 6-1, 2-0 după un început de meci controlat autoritar de Vika, Osaka a reușit să își adune puterile și să se impuna în cele din urmă, scor 1-6, 6-3, 6-3, pentru a pune mâna pe al doilea trofeu de la US Open.

"Cred că în primul set eram atât de emoționată încât nu îmi mișcam picioarele. Simteam că nu joc - nu ma așteptam să joc 100%, dar ar fi fost drăguț dacă aș fi putut da cel puțin 70%. Am simțit că petrec prea mult timp în capul meu. Apoi, desigur că am fost condusă devreme, lucru care nu m-a ajutat deloc.

M-am gândit să fiu pozitivă, să nu pierd 6-1, 6-0, să o fac să muncească puțin pentru banii ei. Doar am mers mai departe cu ideea asta. Aș spune că un game important a fost cu siguranță cel în care am făcut break în setul al treilea. Mă bucur că am reușit să o fac devreme pentru că simțeam că dacă aș fi făcut-o mai târziu, ar fi fost mult mai dificil pentru mine", a declarat Osaka, într-o videoconferință de presă.

"Au fost multe momente dificile în , pentru că ne gândim la o mulţime de lucruri. Dar am reuşit să rezolv totul pentru că munca mea din timpul carantinei m-a pus în poziţia de a câştiga aici. Mi-am spus că am muncit atât de mult încât ar trebui să-mi ofer şansa de a mă impune. De asemenea, am vrut ca oamenii să poată vedea toate numele (n.r. - cele 7 victime ale poliţiei sau ale infracţiunilor rasiale afişate pe masca ei) pe care le-am ales. Voi sărbători realizând un pic mai mult de data aceasta (n.r - că a cucerit trofeul). Primele două titluri de Grand Slam nu le-am realizat cu adevărat. Voi fi înconjurată de echipa mea, de oameni pe care îi apreciez, pe care îi iubesc. Cu cât câştig mai multe turnee de Grand Slam, cu atât voi sărbători mai bine de fiecare dată, sper", a spus Osaka, potrivit lequipe.fr.