Tenismanul elveţian Roger Federer a inaugurat un muzeu al ciocolatei, la Kilchberg, în cantonul Zurich, ocazie cu care a anunţat că îşi va relua antrenamentele intensive după operaţiile la genunchi efectuate în primul semestru din 2020, care l-au obligat să pună capăt acestui sezon.

HotNews.roFoto: Hotnews

Muzeul "Lindt Home of Chocolate" are o suprafaţă totală de 1.500 m pătraţi, iar piesa sa de rezistenţă o reprezintă o fântână de ciocolată cu o înălţime de nouă metri.

Federer, care a împlini 39 de ani luna trecută, a declarat pentru cotidianul Tages-Anzeiger că şi-a propus să efectueze câte două şedinţe de pregătire pe zi, de minimum 45 de minute, începând de săptămâna viitoare, cu obiectivul de a participa la viitoarea ediţie a Openului Australiei, care va avea loc în ianuarie 2021.

În urmă cu două luni, Roger Federer declara pentru publicaţia Zeit Magazin că "ora retragerii" sale se apropie, dar încă nu este pregătit să renunţe la tenis.

"Ora retragerii se apropie şi ştiu că circuitul îmi va lipsi. Ar fi fost uşor să mă retrag acum, dar vreau să continui să-mi mai ofer şansa de a profita de tenis", a precizat elveţianul cu 20 de trofee de Grand Slam în palmares, informează Agerpres.