A pierdut primul set după 35 de minute, timp în care a câștigat doar un game (1-6). A avut însă puterea să revină și să îndrepte din mers ceea ce nu funcționa. Victoria Azarenka a explicat la conferința de presă care a fost cheia succesului victoriei împotriva Serenei Williams, meci în urma căruia a obținut calificarea în ultimul act de la US Open.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportiva din Belarus este în finala de la US Open, acolo unde o va întâlni pe Naomi Osaka (sâmbătă, de la ora 23:00, în direct la Eurosport).

Ce a spus Azarenka

"Am știut mereu un singur lucru: meciul nu este încheiat (n.r. chiar și după 1-6 în primul set). Cred că la fel a gândit și ea. Indiferent cât este scorul, o partidă nu e vreodată încheiată până la ultimul punct.

Cred că asta e cea mai valoroasă lecție pe care o putem învăța azi. În termeni de tactică, fiecare jucător are la acest nivel o strategie, dar e capabil să o adapteze și să o schimbe, în funcție de desfășurarea jocului, de ceea ce se întâmplă pe teren.

Am găsit soluții, nu e neapărat ceva pentru care m-am pregătit. Știam că această confruntare nu e încheiată și m-am concentrat pe fiecare punct în parte" - Victoria Azarenka.

De știut:

  • Azarenka și Osaka ar fi trebuit să dispute și finala de la Cincinnati, în urmă cu două săptămâni. Aceasta nu a mai avut însă loc, nipona retrăgându-se din cauza unei probleme musculare.
  • Serena Williams ratează astfel încă o oportunitate de a o egala pe Margaret Court în clasamentul titlurilor de Grand Slam cucerite (all-time, nu doar Era Open). Americanca va rămâne și după acest US Open cu 23 de coroane, în timp ce australianca a reușit 24 în întreaga carieră.

Finala feminină de la US Open va avea loc sâmbătă, de la ora 23:00. Ea va putea fi urmărită în direct pe Eurosport.

Victoria Azarenka vs Serena Williams: