​Turneul de la Roma, de categorie Premier 5 la feminin şi Masters 1.000 la masculin, se va disputa fără spectatori, din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat, marţi, organizatorii, care se declară nemulţumiţi de această decizie.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o imensă nedreptate. În timp ce alte sporturi, din alte regiuni (n.r. - italiene), au primit autorizaţia de a găzdui mii de oameni, nimeni nu va putea intra la cel mai mare eveniment sportiv din ţara noastră", a declarat preşedintele Federaţiei Italiene de Tenis, Angelo Binaghi, într-o conferinţă de presă, la Roma, potrivit lequipe.fr.

În timp ce mai multe competiţii au primit undă verde pentru a permite accestul unui număr redus de spectatori, în septembrie, în Italia (cursa de F1 la Mugello, cea de MotoGP de la Misano, meciuri amicale de fotbal), organizatorii turneului de la Foro Italico (14-21 septembrie) aveau în vedere o prezenţă simultană de aproxiamtiv 6.000 de spectatori în fiecare zi, împărţiţi în patru zone distincte.

Diverse protocoale prezentate autorităţilor sanitare au primit o opinie nefavorabilă, a continuat Binaghi inclusiv protocolul stabilit de Federaţia Franceză de Tenis, care va găzdui până la 11.500 de spectatori pe zi la Roland Garros (27 septembrie-11 octombrie). Preşedintele federaţiei italiene, considerând refuzul "absurd", a regretat, de asemenea, lipsa de sprijin din partea regiunii Lazio, care nu a "dorit să-şi asume responsabilitatea pentru autorizarea accesului publicului".

"Prejudiciul este enorm. Dacă am fi ştiut înainte, am fi organizat turneul în altă regiune, de exemplu la Genova sau la Puglia", a spus el, precizând că rambursarea biletelor se va face printr-un voucher utilizabil în următorii doi ani.

Guvernul italian a decis până acum să menţină stadioanele închise, în ciuda unei cereri tot mai mari din partea cluburilor de fotbal pentru o redeschidere parţială a tribunelor pentru Serie A, care începe pe 19 septembrie, potrivit News.ro.