​L'Equipe a prezentat, luni, lista jucătorilor descalificaţi la simplu, la un Grand Slam, în Era Open, care începe în 1968. În afara lui Novak Djokovic, doar alţi patru tenismeni au părăsit competiţia la simplu prin decizia arbitrilor, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

John McEnroe

În optimile de finală ale Australian Open, ediţia 1990, în meciul împotriva suedezului Mikael Pernfors, McEnroe a primit un avertisment pentru că se uita ameninţător la o femeie arbitru de linie, jonglând cu mingile pe rachetă, apoi un punct de penalizare pentru că a dat cu racheta de pământ, punct care i-a adus lui Pernfors un break.

La auzul acestui nou avertisment, McEnroe a cerut să vină supervizorul turneului. După o lungă discuţie, McEnroe i-a înjurat pe amândoi, pe arbitru şi pe supervizor.

Arbitrul de scaun a anunţat apoi descalificarea jucătorului american pentru această a treia infracţiune. McEnroe a explicat după meci că nu ştia că regulile au fost modificate şi că a treia infracţiune duce la descalificare.

Carsten Arriens

După calificări, jucătorul german Carsten Arriens a jucat în primul tur la Roland Garros 1995 împotriva neo-zeelandezului Brett Steven.

După ce a pierdut cel de-al doilea set, Arriens şi-a aruncat racheta în fileu, ceea ce i-a adus un avertisment, şi apoi a aruncat-o din nou, în direcţia scaunului său. Racheta a lovit şi a rănit un arbitru de linie la picior. Arriens a fost descalificat.

Jeff Tarango

În meciul cu germanul Alexander Mronz din turul al treilea al turneului de la Wimbledon, din 1995, americanul Jeff Tarango spera să se califice pentru prima oară în optimile de finală ale unui Grand Slam.

Condus cu 7-6, 3-1, el nu a suportat faptul că o minge pe care a considerat-o a fi as a fost decisă a fi aut de către arbitrul francez Bruno Rebeuh.

Jucătorul l-a insultat pe arbitru, pe care l-a numit "cel mai corupt din tenis". El a fost sancţionat cu un punct de penalizare şi, la anunţarea acestei sancţiuni, Tarango a părăsit terenul, ceea ce a dus la descalificarea sa.

Stefan Koubek

La ediţia din 2000 a French Open, când era condus cu 2-1 la seturi şi cu 5-2 în setul al patrulea de Attila Savolt din Ungaria, austriacul Stefan Koubek şi-a aruncat involuntar racheta către un copil de mingi şi a fost descalificat.

Stefan Koubek va fi descalificat de alte două ori în carieră, de fiecare dată în Franţa: în timpul calificărilor la Paris Bercy, în 2003 şi la Metz, în 2007.

La acest ultim turneu, în timp ce conducea cu 4-2 în al treilea set al meciului disputat împotriva lui Sebastien Grosjean, Koubek l-a jignit pe supervizor.

Tim Henman

Tot la ediţia 1995 a turneului de la Wimbledon, dar la dublu, britanicul Tim Henman, nervos, a lovit de aproape cu o minge o fată copil de mingi, aflată lângă fileu.

Henman nu a avut intenţia să o lovească, doar şi-a descărcat nervii, însă el şi partenerul lui de dublu, Jeremy Bates, au fost descalificaţi. Adversarii lor erau suedezul Henrik Holm şi Jeff Tarango.

Novak Djokovic

Momente incredibile la US Open: Novak Djokovic a fost descalificat de la Grand Slam-ul american în optimi după ce a lovit cu mingea o arbitră de linie. Gestul a venit imediat după ce sârbul și-a cedat serviciul, iar Pablo Carreno Busta trecuse în avantaj în primul set, scor 6-5.