​Cunoscut drept unul dintre "băieții răi" ai circuitului în perioada sa de activitate, Ilie Năstase a comentat incidentul în care a fost implicat Novak Djokovic. Fostul lider al ierarhiei ATP este de părere că sârbul nu ar fi trebuit descalificat de la US Open, iar în sprijinul afirmațiilor sale o aduce pe Serena Williams - a fost iertată de mai multe ori pentru diverse acte de indisciplină.

Ilie NastaseFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ce spune Nasty despre descalificarea lui Nole

"Eu știu că el e un băiat foarte liniștit, am fost surprins de toată treaba asta și nu cred că a lovit-o pe doamna arbitru cu intenție. El n-are antecedente, nu e violent. Dacă mai dă de o mie de ori, n-o mai lovește pe doamna. Din câte am înțeles, el era cu spatele când a lovit mingea.

Noi, cel care-l cunoaștem, știm că a fost un gest făcut din greșeală. N-a vrut să dea în arbitru, probabil că era frustrat, dar de ce ar lovi pe cineva?

E puțin politic (n.r. episodul de a-l descalifica pe Djokovic). S-a mai întâmplat ca Serena Williams să-și iasă din pepeni și n-a fost amendată cât trebuia. La Djokovic, au folosit regulamentul din plin.

E păcat ca Djokovic să plece din turneu în felul acesta. E păcat pentru tenis, pentru turneu, ar trebui să se oprească! Sincer, nici nu m-am uitat la US Open. Dacă nu sunt spectatori, nici nu mă mai interesează atât de mult. Ce să urmăresc? Niște antrenamente?" - Ilie Năstase, pentru gsp.ro.

Momente incredibile la US Open: Novak Djokovic a fost descalificat de la Grand Slam-ul american în optimi după ce a lovit cu mingea o arbitră de linie. Gestul a venit imediat după ce sârbul și-a cedat serviciul, iar Pablo Carreno Busta trecuse în avantaj în primul set, scor 6-5.