A servit pentru calificarea în optimi, iar în tiebreak-ul decisivului a avut chiar trei mingi de meci. Sorana Cîrstea a ratat prea multe șanse în meciul jucat împotriva Karolinei Muchova, iar aventura de la US Open s-a oprit în turul al treilea. Meciul de două ore și 16 minute a fost câștigat de sportiva din Cehia, scor 6-3, 2-6, 7-6(7).

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Pentru parcursul de la US Open, Sorana va primi 163.000 de dolari şi 130 de puncte WTA.
  • Sorana a mai ajuns de două ori în turul trei de la US Open: în 2009 și 2019, aceasta fiind cea mai bună performanță pe tărâm american.
  • A fost prima întâlnire directă dintre cele două sportive.

Desfășurarea meciului dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova:

Tiebreak

Sorana a început perfect tiebreak-ul și a condus cu 4-1, iar mai apoi cu 6-3 (trei mingi de meci). Din păcate, Cîrstea nu a putut închide meciul, iar Muchova a avut puterea să revină, profitând și de erorile din jocul Soranei. Karolina s-a impus cu 9-7 și a obținut calificarea în optimile de la US Open.

Setul III

Sorana a avut două mingi de break în gameul de debut al setului decisiv, dar din păcate nu a reușit să fructifice avantajul.

Sanșele s-au întors împotriva Soranei: s-a precipitat, a greșit decisiv cu dreapta, iar cehoaica a ajuns să aibă trei mingi de break (0-40). De la acest moment, Cîrstea a câștigat cinci puncte la rând, iar gameul i-a revenit nesperat.

Ce s-a întâmplat? Sorana a început să trimită mai înalt, iar loviturile au incomodat-o pe adversară. În plus, jucătoarea noastră nu s-a mai grăbit, iar tabela a arătat restabilirea egalității în decisiv: 1-1.

Seria pozitivă continuă: Sorana ajunge la un total de 9 puncte câștigate la rând, iar breakul la zero își face apariția: Cîrstea conduce cu 2-1 în setul trei și va urma la serviciu.

Sorana joacă din ce în ce mai scurt, Muchova prea inițiativa, iar sportiva din Cehia revine și își ia breakul înapoi (2-2). Seria vulnerabilităților de la lansare continuă: Muchova își pierde încă o dată game-ul de serviciu, iar Sorana trece încă o dată în avantaj pe tabelă, cu break, în decisiv.

La 4-3, Sorana are parte de un game dificil de serviciu, dar până la urmă iese cu bine dintr-o situație care putea deveni dificilă: 5-3, iar Cîrstea se află la un singur game distanță de calificarea în optimi.

Din păcate, Sorana nu își găsește neapărat ritmul la 5-4, nu servește la un nivel înalt, iar în plus o ratare cu backhandul din preajma fileului îi umblă serios la capitolul încredere. Apare breakul la ultima strigare, iar Mouchova egalează la 5.

Cu ceva emoții, Sorana trimite partida în tiebreak-ul decisivului.

Setul II

Manșa a doua a debutat cu un break al Soranei: Cîrstea a fost agresivă și inspirată la retur, a lovit mingea din urcare, iar gameul câștigat a făcut-o să strângă pumnul.

De la 40-0, Sorana pierde puțin din viteză și din limpezimea în execuții, iar adversara revine și egalează. În cele din urmă, Cîrstea își câștigă gameul de serviciu, iar scorul se modifică la 2-0.

Muchova nu pare să își mai găsească ritmul, iar la acest lucru a contribuit și Sorana: îi ia din timpul de reacție adversarei, iar tabela arată 3-0 în favoarea sportivei noastre (cu două break-uri).

După încă un game câștigat de Sorana de la lansare, Muchova a apărut și ea pe tabelă: 4-1.

Sorana nu a slăbit ritmul de la serviciu, Muchova a fost trimisă într-o defensivă din care nu și-a putut neapărat etala forța loviturilor, iar Cîrstea a ajuns la un singur game distanță de câștigarea setului al doilea (5-1).

Sportiva din Cehia a evitat pe moment deznodământul (5-2), dar gameul de serviciu i-a adus Soranei câștigarea manșei (6-2) - vom avea set decisiv.

Setul I

Debutul de meci a fost unul echilibrat, cu cele două profitând de avantajul serviciului. Sorana și-a pus în evidență forehandul plat, în timp ce Muchova a arătat multă stabilitate de pe baseline. În aceste coordonate, s-a ajuns la un firesc 3-3.

Echilibrul s-a rupt în celebrul game 7: Sorana a greșit mai mult, dreapta ei a ratat ținta în momentele importante, iar Karolina a reușit primul break al partidei (4-3). Sportiva din Cehia a fructificat practic prima minge de break a confruntării.

Sorana riscă tot mai mult, se adună și erorile neforțate, iar Karolina scapă cu bine dintr-un game de serviciu care s-ar fi putut complica: 5-3.

Servind pentru a rămâne în primul set, Cîrstea a simțit presiunea, iar aceasta s-a văzut în cele trei duble greșeli. Cu un asemenea cadou din partea adversarei, Muchova nu avea cum să nu profite: a încheiat manșa cu încă un break, scor 6-3.

Diferența dintre cele două nu a fost însă una mare: Sorana a ratat ținta în momentele importante, în timp ce Karolina a fost mai stabilă pe loviturile ei.

  • Sorana Cîrstea - Locul 77 la simplu.
  • Karolina Muchova - Locul 26 la simplu, cap de serie numărul 20 la US Open.
  • Sorana a mai ajuns de două ori în turul trei de la US Open: în 2009 și 2019, aceasta fiind cea mai bună performanță pe tărâm american.

Turul I:

Sorana Cîrstea vs Christina McHale 6-4, 7-5

Turul II:

Sorana Cîrstea vs Johanna Konta 2-6, 7-6(5), 6-4.