Victoria Azarenka (59 WTA) a câștigat titlul de la Cincinnati (programat în acest an la arenele Flushing Meadows din New York), al 21-lea din carieră, după ce Naomi Osaka (10 WTA) s-a retras înaintea finalei din cauza unei accidentări.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Îmi pare rău că trebuie să mă retrag astăzi din cauza unei accidentări. S-a întâmplat ieri, în tiebreak-ul setului secund (n. r. împotriva lui Elise Mertens) și nu am reușit să mă recuperez peste noapte, așa cum speram. A fost o săptămână emoționantă și vreau să le mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat", a declarat Naomi Osaka.

Naomi Osaka a refuzat, miercuri, să intre pe teren în penultimul act de la Cincinnati împotriva jucătoarei Elise Mertens, în semn de protest faţă de violenţele poliţiei din SUA. Semifinala a avut loc sâmbătă, iar nipona s-a impus cu scorul de 6-2, 7-6(5).

Pe parcursul turneului, Azarenka a trecut de Donna Vekic (24 WTA), Caroline Garcia (49 WTA), Alize Cornet (60 WTA), Ons Jabeur (39 WTA) și Johanna Konta (15 WTA).

Pentru titlul de la Cincinnati, Victoria Azarenka va primi 285.000 de dolari și 900 de puncte în clasamentul WTA (va urca până pe locul 27 WTA). De cealaltă parte, Naomi Osaka va încasa un cec în valoare de 152.999 de dolari și 585 de puncte WTA (va urca un loc, până pe 9).