Ion Țiriac, 81 de ani, a dezbătut într-un interviu pentru colegii de la gsp.ro mai multe subiecte fierbinți ale momentului, iar omul de afaceri și-a exprimat părerea și în legătură cu vaccinul împotriva Covid-19 pe care Rusia se laudă că l-a dezvoltat deja. "Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc", a precizat actualul președinte al Federației Române de Tenis.

Ion TiriacFoto: Captura YouTube

Rusia, prin vocea președintelui Vladimir Putin, a anunțat în data de 11 august că a dezvoltat "primul" vaccin împotriva Covid-19.

Numeroși cercetători străini și-au exprimat preocuparea în ceea ce privește rapiditatea creării unui astfel de vaccin iar Organizația Mondială a Sănătății a făcut apel la respectarea "liniilor directoare și a directivelor clare" în dezvoltarea acestor produse.

Ion Țiriac: "Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc"

"Sperăm că și acest COVID încet-încet o să dispară. Eu cred foarte mult în vaccinul ăla rusesc. Nu sunt membru al niciunui partid, chiar dacă nimeni nu crede asta. Nici nu împart lucrurile în ruși, americani sau chinezi.

Dacă au lucrat la acel vaccin și există, aș vrea să-l văd pe ăla căruia tatăl i-a murit, iar maică-sa îi e în spital, și nu îl ia. Suntem oameni serioși sau vorbim numai prăpăstii?

Sunt sigur că o țară, o putere, o națiune ca Rusia nu vine pe piață cu un vaccin din ăsta... Acum să vedem și cât costă. Depinde și cu ce vine pe piață. Costă 2 lei sau 2.000 de lei?

Testul la noi în țară costă 90 de euro, iar în Germania costă 27 de euro. (...) Treaba cu rușii va accelara și treaba cu China și Statele Unite. E o treabă morală și socială, nu doar comercială sau politică.

Dar nu se va fabrica peste noapte și n-o să-i blestem eu pe ruși că vor vrea să dea întâi națiunii lor vaccinul” - Ion Țiriac, pentru gsp.ro.