În cursul zilei de luni, Simona Halep a anunțat că nu participă la US Open, iar decizia a fost comentată de presa de peste Ocean. Grand Slamul de la Flushing Meadows va fi unul dintre cele mai ciudate din istoria sa: fără spectatori, din cauza Covid-19, și cu cel mai slab TOP 10 aliniat vreodată.

HotNews.roFoto: Hotnews

The New York Times a comentat refuzul Simonei de a merge la Grand Slamul de la Flushing Meadows, iar părerea este aceea că turneul va fi cel mai slab din istorie din punct de vedere al jucătoarelor din TOP 10.

"Simona Halep out, US Open fără jucătoarele de top. Va fi cea mai slabă ediție din istorie din punct de vedere al jucătoarelor din Top 10 WTA. Ultima lovitură a venit luni, când Simona Halep a anunțat că se retrage de la US Open. Va fi cea mai neobișnuită competiție din istoria Openul Statelor Unite", se precizează pe nytimes.com.

Cum stau lucrurile în TOP 10

Dintre primele zece jucătoare ale lumii doar câteva vor participa la US Open. Pe lista celor care nu se vor afla la New York se află Ashleigh Barty (liderul mondial), Simona Halep (2 WTA), Elina Svitolina (5 WTA), Bianca Andreescu (6 WTA - campioana en-titre), Kiki Bertenns (WTA 7) și Belinda Bencic (8 WTA).

Vor juca la US Open din TOP 10 WTA: Karolina Pliskova (3 WTA), Sofia Kenin (4 WTA), Serena Williams (9 WTA) și Naomi Osaka (10 WTA).

De știut: Va fi primul Grand Slam începând de la Wimbledon 2010 încoace la care Simona Halep nu se va afla pe tabloul principal.

Ediția din acest an de la US Open va avea loc în condiții speciale din punct de vedere sanitar tocmai din cauza pandemiei de coronavirus. Turneul de la Flushing Meadows va avea loc în perioada 31 august - 12 septembrie 2020.

US Open: Documentul pe care jucătorii trebuie să-l semneze - Organizatorii nu pot fi acuzați de nimic, nici măcar în cazul unui deces