La doar o zi după ce și-a trecut în CV câștigarea turneului de la Praga, Simona Halep a anunțat pe contul personal de Twitter că a luat decizia de a nu participa la Grand Slamul de la US Open.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

De știut: Va fi primul Grand Slam începând de la Wimbledon 2010 încoace la care Simona Halep nu se va afla pe tabloul principal.

Ediția din acest an de la US Open va avea loc în condiții speciale din punct de vedere sanitar tocmai din cauza pandemiei de coronavirus. Turneul de la Flushing Meadows va avea loc în perioada 31 august - 12 septembrie 2020.

US Open: Documentul pe care jucătorii trebuie să-l semneze - Organizatorii nu pot fi acuzați de nimic, nici măcar în cazul unui deces

Ce a scris Simona Halep pe Twitter:

"După ce am luat în considerare toți factorii și circumstanțele excepționale în care trăim, am decis că nu voi călători la New York pentru a juca la US Open.

Mereu am spus că voi pune sănătatea pe prim-plan și de aceea prefer să rămân și să mă antrenez în Europa. Știu că organizatorii au muncit serios ca acest eveniment să aibă loc și le doresc succes tuturor celor care vor lua parte" - Simona Halep.

Vor fi absențe importante de la competiția americană, mulți dintre sportivi nedorind să-și asume niciun risc într-o perioadă în care SUA (și lumea în general) este puternic afectată de Covid-19.

Masculin, nu vor participa: Rafael Nadal (campionul en-titre), Nick Kyrgios, Gael Monfils, Fabio Fognini, Jo-Wilfried Tsonga, Stan Wawrinka.

Feminin: Ashleigh Barty (liderul mondial), Bianca Andreescu (campioana en-titre), Belinda Bencic, Kiki Bertens, Julia Goerges, Elina Svitolina, Anastasia Pavlyuchenkova, Svetlana Kuznetsova, Fiona Ferro, Qian Wang, Barbora Strycova, Saisai Zheng, etc.