Novak Djokovic a anunțat, pe contul personal de Instagram, că va participa la ediția din acest an a Grand Slamului de la US Open. Sârbul este astfel singurul reprezentant din BIG 3 care va fi la New York (Federer este accidentat, iar Nadal nu a vrut să riște în contextul problemelor cu Covid-19 cu care se confruntă SUA).

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt bucuros să confirm că voi participa la Western & Southern Open şi la US Open în acest an. Nu fost o decizie uşoară, având în vedere toate obstacolele şi provocările, însă perspectiva de a concura din nou mă încântă. Ne vedem curând, New York", a scris Djokovic pe rețelele sociale.

Pe lângă US Open, liderul ierarhiei ATP a mai anunțat că va lua parte și la Mastersul de la Cincinnati (22-28 august), turneu care va avea loc tot în complexul de la Flushing Meadows.

În contextul în care nume importante au anunțat că nu vor participa la US Open, Novak Djokovic are o șansă în plus să-și adauge încă un Grand Slam la zestrea de 17.

Masculin, nu vor participa: Rafael Nadal (campionul en-titre), Roger Federer (accidentat), Nick Kyrgios, Gael Monfils, Fabio Fognini, Jo-Wilfried Tsonga, Stan Wawrinka.

Postarea lui Novak Djokovic:

Cea de-a 140-a ediție a US Open-ului va avea loc în perioada 31 august - 13 septembrie în complexul de la Flushing Meadows.