Simona Halep a părăsit turneul de la Praga în primul tur, este vorba de proba de dublu, după ce alături de Barbora Strycova a pierdut dramatic un meci în care a fost 10-8 în supertiebreakul decisiv în favoarea adversarelor.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

Dublul Simona Halep / Barbora Strycova a pierdut primul set, scor 6-3, a avut puterea să revină și să câștige în oglindă al doilea set, pentru ca în decisiv perechea Anastasia Pavlyuchenkova / Veronika Kudermetova să se impună dramatic cu 10-8 în supertiebreak.

În manșa decisivă, Halep și Strycova au condus cu 7-2 și păreau desprinse în învingătoare. Din păcate pentru ele, cele două au mai câștigat un singur punct, în timp ce Pavlyuchenkova și Kudermetova au bifat nu mai puțin de 8 puncte.

Meciul a durat o oră şi 20 de minute.

Pentru participarea în proba de dublu, Simona va primi 1.520 de dolari (per echipă) și un punct în clasamentul WTA de dublu.

Halep este însă calificată în turul doi al turneului de la Praga în proba de simplu, acolo unde o va întâlni pe Barbora Krejcikova (Cehia - 118 WTA), cea care a învins-o în primul tur pe Patricia Maria Ţig.

Turneul de la Praga face parte din categoria International, are premii totale în valoare de $202.250, iar ultima câștigătoare este Jil Teichmann, din Elveția. Simona Halep este cap de serie numărul unu al competiției care are loc pe zgură.