Tenismenul francez Richard Gasquet, locul 50 ATP, consideră drept scandaloasă decizia organizatorilor turneului WTA de la Palermo de a caza jucătoarele în acelaşi hotel cu turiştii.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este absolut scandalos că jucătoarele se află în acelaşi hotel cu turiştii. Nu ştiu cum WTA poate accepta aşa ceva. Mi se pare o nebunie. Dacă faci turnee, ar trebui ca hotelul să fie sută la sută rezervat jucătorilor şi staff-urilor. Dacă nu poţi, anulezi turneul", a declarat jucătorul de 34 de ani pentru L'Equipe.

În urmă cu câteva zile, înaintea calificărilor, o jucătoare a fost testată pozitivă pentru noul coronavirus la Palermo Ladies Open, la care participă şi sportive din România, între care Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Ţig, Laura Ioana Paar şi Gabriela Ruse.

După acest caz, mulţi s-ar fi aşteptat ca jucătoarele să fie cazate în hoteluri separate de alţi turişti, astfel încât să existe şanse mai mici de infectare cu noul coronavirus. Dar situaţia nu s-a schimbat, informează News.ro.

Palermo Ladies Open se dispută în perioada 3-9 august, pe zgură. Este primul turneu care are loc după întreruperea circuitului WTA din cauza pandemiei de coronavirus.

Are premii totale în valoare de $202.250, face parte din categoria International, iar ultima campioană (din 2019) este Jil Teichmann din Elveția. Principala favorită a întrecerii este Petra Martic, din Croația.