Simona Halep a anunțat, duminică, pe pagina personală de Facebook, că a decis, în contextul creșterii numărului de cazuri de Covid-19 din România, să nu participe la turneul de la Palermo, acolo unde era înscrisă pe tabloul principal.

Simona HalepFoto: wta/ twitter

Ce a scris Simona Halep pe Facebook:

"Având în vedere creşterea recentă a cazurilor Covid19 în România şi îngrijorării mele cu privire la călătoriile aeriene internaţionale în acest moment, am luat decizia grea de a mă retrage de la Palermo. Vreau să mulţumesc directorului turneului şi Ministerului italian al Sănătăţii pentru toate eforturile în numele meu" - Simona Halep.

Cu puțin timp în urmă (n.r. vineri, 24 iulie), Roberto Speranza, Ministrul italian al Sănătăţii, anunțase că toţi cetăţenii care în ultimele 14 zile au fost în România şi Bulgaria vor trebui să intre în carantină la sosirea în Italia.

În mod normal, această măsură le împiedica să ia startul în competiţie pe Simona Halep şi pe alte jucătoare române, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Patricia Ţig, înscrise în calificările turneului de la Palermo, însă organizatorii ceruseră o derogare pentru acestea din partea Ministerului Sănătăţii din Italia şi erau încrezători că vor avea câstig de cauză.

Palermo Ladies Open este primul turneu oficial care va avea loc după suspendarea circuitului feminin de tenis din cauza pandemiei de coronavirus. Competiția de categorie International se va disputa în perioada 3-9 august.

Simona Halep era principala favorită a întrecerii care se joacă pe zgură. Sportiva din România este înscrisă și la turneul de la Praga, competiție care va debuta pe 10 august.

Reacția directorului de la Palermo

"Am rămas cu un gust amar după ce numărul 2 mondial, Simona Halep, a decis să se retragă de la Palermo Ladies Open. Ieri eram foarte optimiști, chiar am informat stafful Simonei Halep că sportivii nu sunt obligați să stea 14 zile în carantină după ce sosesc în Italia.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor noastre, stafful Simonei Halep ne-a anunțat că sportiva nu va mai participa la turneu. Suntem foarte dezamăgăți și frustrați", a spus directorul turneului de la Palermo, Oliviero Palma, citat de Digisport.

Postarea campioanei de la Wimbledon: