​USTA a anunţat protocolul sanitar pentru US Open, turneu care se va desfăşura în perioada 31 august – 13 septembrie

US Open, logoFoto: usopen.org

Conform protocolului, sportivii vor avea posibilitatea de a fi însoţiţi de trei persoane din echipa lor. Jucătorii nu vor fi cazaţi la hotelul aeroportului JFK, fiind desemnate pentru cazare două hoteluri oficiale – Long Island Marriott şi The Garden City, ambele situate la aproximativ 30 de minute de centrul sportiv unde are loc turneul.

Toţi sportivii şi apropiaţii lor vor fi testaţi la sosirea la hotel. Al doilea test va fi făcut după 48 de ore, iar apoi se vor face şi alte teste în săptămâna dinaintea startului competiţiei. Sportivilor li se va lua temperatura zilnic. Sportivii nu vor putea pleca înainte să primească o confirmare că nu sunt infectaţi. De asemenea, ei trebuie să completeze un formular în care să semnaleze orice simptom care ar putea fi legat de coronavirus.

Toţi participanţii la turneu trebuie să poarte măşti tot timpul, cu excepţia antrenamentelor şi meciurilor, şi să respecte distanţarea socială.

Anularea turneului de la Washington din cauza situaţiei sanitare din SUA face să existe îndoieli cu privire la US Open. O decizie cu privire la Grand Slam ar putea fi anunţată la 28 sau 29 iulie, potrivit News.ro.