Anulat inițial din cauza pandemiei de coronavirus, turneul de la Madrid va avea loc până la urmă, dar în luna septembrie. Feliciano Lopez, directorul turneului din capitala Spaniei, a discutat despre ediția din acest an, una în care organizatorii le pregătesc o surpriză fanilor.

Simona Halep si Ion TiriacFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Conform tennisworldusa, conducătorii competiției de la Madrid au anunțat că au discutat cu Guvernul Spaniei și că turneul va avea totuși spectatori la ediția din 2020.

Feliciano Lopez a confirmat discuțiile avansate pe această temă, iar dacă nu va apărea un al doilea val al Covid-19 în iulie sau august, atunci Mutua Madrid Open va avea spectatori în tribune.

"Discutăm de ceva timp acest lucru cu autoritățile, am înaintat un protocol de siguranță sanitară. Este posibil să fie chiar mai mulți spectatori decât ne așteptăm noi în momentul de față" - Feliciano Lopez.

Directorul turneului de la Madrid a precizat că totul trebuie să fie ca la carte pentru a nu exista noi incidente precum la Adria Tour, competiție organizată de Novak Djokovic.

"Ne asumăm un risc, dar cred că tenisul trebuie și are puterea să revină", a completat Lopez.

La Madrid, Simona Halep a triumfat în două rânduri: în 2016 și 2017. Ultimii campioni de pe zgura madrilenă sunt Novak Djokovic și Kiki Bertens.

Mutua Madrid Open va avea loc în perioada 12-20 septembrie 2020.