Croatul Goran Ivanisevic, antrenorul lui Novak Djokovic, liderul mondial ATP, a anunţat că a fost testat negativ la un test Covid-19, efectuat la trei săptămâni după ce a fost contagiat la Zadar, în controversatul Adria Tour din luna iunie, scrie Agerpres citând EFE.

Coric, Dimitrov, Djokovic, Zverev si Ivanisevic, la Adria TourFoto: Marko Dimic / Xinhua News / Profimedia

„După două teste negative şi două pozitive, a venit cel preferat, setul cinci. Ştiam că al cincilea test va fi dur. Dar a fost negativ şi în sfârşit pot fi liber după trei săptămâni de izolare”, a declarat pe contul său de Instagram Goran Ivanisevic, câştigătorul turneului de la Wimbledon din 2001.

Ivenisevic le-a mulţumit tuturor care au fost alături de el în perioada de carantină de la Zadar, acolo unde a fost programat al doilea turneu din Adria Tour şi unde s-a contaminat cu Covid-19.

Prima etapă din Adria Tour, un circuit organizat de Novak Djokovic în scopuri caritabile, a avut loc la Belgrad, pe 13 şi 14 iunie, iar regulile de distanţare socială nu au fost respectate, meciurile disputându-se în faţa a 4.000 de spectatori, capacitatea maximă a arenei.

O săptămână mai târziu, la Zadar (Croaţia), un număr mare de spectatori au asistat la meciurile disputate într-o sală de 9.000 de locuri. Finala acestei etape a fost anulată după ce bulgarul Grigor Dimitrov a fost testat pozitiv, alături de Borna Coric, Viktor Troicki şi Novak Djokovic, printre alţii.

Adria Tour, un adevărat focar de infecție cu coronavirus

Începând din 21 iunie, atunci când lista a fost deschisă de Grigor Dimitrov, numărul cazurilor pozitive a tot crescut, iar aici vorbim doar despre sportivi, nu despre spectatorii de rând care au luat parte la Adria Tour fără nicio regulă de distanțare socială.

Lui Dimitrov i-au urmat Borna Coric, Marko Paniki (antrenorul de fitness al lui Nole), Kristijan Groh (antrenorul lui Grigor), Viktor Troicki și soția gravidă a acestuia.

Lista a fost completată de Novak Djokovic și de Jelena, soția acestuia.

Au scăpat Alexander Zverev, Marin Cilic, Andrey Rublev și Dominic Thiem, aceștia confirmând testele negative pentru Covid-19.

La Adria Tour nu au existat niciun fel de reguli de distanțare socială.

Citește și: