În 2019, Simona Halep a dat peste cap orice pronosticuri și a câștigat surprinzător titlul de la Wimbledon. Campioana a refuzat însă să respecte tradiția de la All England Club și nu a dansat la petrecerea care se organizează anual pentru cei care cuceresc trofeul pe iarba londoneză. Pentru BBC, Halep a povestit care a fost motivul acestei decizii.

Simona Halep si trofeul de la WimbledonFoto: wtatennis.com

De ce nu a dansat după cucerirea trofeului

"A fost un vis, cu atât mai mult pentru părinţii mei. Orice sportiv visează să câştige Wimbledon-ul, dar eu n-am avut curajul să cred că voi ajunge acolo într-o bună zi. A fost ceva uriaş.

Gala a fost extraordinară, ceva special. Dar nu am dansat. Eram foarte stresată şi am întrebat dacă trebuie să dansez. Mi-au spus că depinde de mine.

Am spus: ‘Nu, mulţumesc’. Nu am vrut să cad. Acum sunt campioană la Wimbledon doi ani, ador asta. Mă mai bucur un an de asta. Şi am primit prosoape, o şapcă şi un tricou de la Wimbledon, aşa că m-au făcut să mă simt ca şi cum aş juca în acest an", a afirmat Simona Halep, conform bbc.com.

Pe 13 iulie 2019, Simona Halep reușea să cucerească trofeul de la Wimbledondupă o finală de doar 55 de minute contra Serenei Willliam, scor 6-2, 6-2.

Halep își trecea în CV al doilea Grand Slam din carieră,după cel cucerit la Roland Garros în 2018.

Simona Halep vs Serena Williams: