Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunțat, joi, că ediția din acest an a Grand Slam-ului parizian va avea loc cu spectatori.

Roland GarrosFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Amânat din cauza pandemiei de coronavirus, turneul de pe zgura pariziană va avea loc în perioada 27 septembrie - 11 octombrie.

Ce spun organizatorii

"Numărul de spectatori admişi în arenă va fi de 50% până la 60% din capacitatea normală. Această reducere va permite respectarea regulilor pentru perioada de pandemie”, se arată într-un comunicat al FFT.

Care vor fi regulile

Spectatorii vor avea voie să vină în grupuri de maxim patru persoane, iar în arenă între aceștia și restul spectatorilor va fi un loc liber. Regula se va aplica pe cele trei terenuri principale: Philippe Chatrier, Suzanne Lenglen și Simonne Mathieu.

Pe terenurile anexe, unul din două locuri va fi liber, au transmis organizatorii francezi.

De asemenea, în interiorul complexului se va circula ținându-se cont de măsurile de distanțare impuse în perioada de pandemie de coronavirus.

Biletele de acces vor fi puse în vânzare începând cu data de 9 iulie.

Calificările de la Roland Garros vor avea loc în perioada 21-25 septembrie, iar partidele de pe tablourile principale între 27 septembrie și 11 octombrie.

Ultimii campioni de la Paris sunt Ashleigh Barty și Rafael Nadal.