​Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, criticat intens pentru organizarea unui turneu în care mai mulţi jucători, printre care şi el, s-au infectat cu Covid-19, a făcut o donaţie de peste 40.000 de euro unui oraş din Serbia, puternic afectat de pandemie, a anunţat presa locală, citată de AFP.

Novak Djokovic, la Adria TourFoto: Dino Stanin / Xinhua News / Profimedia

Djokovic, în vârstă de 33 ani, a oferit aceşti bani oraşului Novi Pazar, situat în sud-estul ţării, pentru a-l ajuta să facă faţă unui număr crescând de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a anunţat postul de televiziune SportKlub TV pe site-ul său. Oraşul a declarat starea de urgenţă la finele lunii iunie.

După ce a făcut faţă cu bine unui prim val al epidemiei, la începutul lunii mai, Serbia se confruntă acum cu un nou val, înregistrând peste 200 de noi cazuri pe zi, faţă de numai 50 în urmă cu o lună.

Crezând că a reuşit să treacă cu bine de epidemie, autorităţile sârbe i-au permis lui Djokovic să organizeze un turneu caritabil, la jumătatea lunii trecute la Belgrad, înainte ca o serie de infectări cu Covid-19 să îi oblige pe organizatori să-l întrerupă.

În afara lui Novak Djokovic, alţi trei jucători de tenis - Grigor Dimitrov, Borna Coric şi Viktor Troicki - care au participat la Adria Tour, precum şi antrenorul campionului sârb, Goran Ivanisevic, au fost testaţi pozitiv la Covid-19. Soţia lui Djokovic, Jelena, a contractat la rândul ei virusul.

Serbia, care are o populaţie de circa 7 milioane de locuitori, a înregistrat peste 15.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi circa 280 de decese, transmite Agerpres.

Adria Tour, un adevărat focar de infecție cu coronavirus

Începând de duminică (n.r. 21 iunie), atunci când lista a fost deschisă de Grigor Dimitrov, numărul cazurilor pozitive a tot crescut, iar aici vorbim doar despre sportivi, nu despre spectatorii de rând care au luat parte la Adria Tour fără nicio regulă de distanțare socială.

Lui Dimitrov i-au urmat Borna Coric, Marko Paniki (antrenorul de fitness al lui Nole), Kristijan Groh (antrenorul lui Grigor), Viktor Troicki și soția gravidă a acestuia.

Lista a fost completată de Novak Djokovic și de Jelena, soția acestuia.

Au scăpat Alexander Zverev, Marin Cilic, Andrey Rublev și Dominic Thiem, aceștia confirmând testele negative pentru Covid-19.

La Adria Tour nu au existat niciun fel de reguli de distanțare socială.

Citește și: