Este unul dintre cei mai longevivi sportivi din istorie, continuând să impresioneze și să conteze la nivel înalt și la aproape 39 de ani. Roger Federer este un exemplu din multe puncte de vedere, iar marele campion elvețian a vorbit recent despre unul dintre marile sale secrete ale carierei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mulți s-au întrebat și încă se întreabă cum este posibil ca Roger să-și păstreze prospețimea și la aproape 39 de ani (îi va împlini pe 8 august). Elvețianul pare să fi descoperit elixirul tinereții fără bătrânețe, însă secretul poate fi până la urmă la îndemâna oricui își dorește cu adevărat acest lucru.

Și totuși cum e posibil? Federer duce un stil de viață sănătos, dar fără ca acest lucru să însemne neapărat diverse diete dătătoare de energii suplimentare cum este cazul lui Novak Djokovic.

Într-un interviu recent, citat de tennisworldusa, Roger dezvăluie unul dintre lucrurile care l-au ajutat cel mai mult în carieră. Este vorba despre orele de somn. Mister Perfect pune mare preț pe refacere, iar aceasta dă randamentul cel mai bun în timpul orelor de somn.

Cele 11 până la 12 ore de somn zilnic

"Dacă nu dorm 11-12 ore pe zi, atunci nu este în regulă. Am nevoie de acest număr de ore pentru organism, în caz contrar nu fac decât să îmi rănesc corpul", admite Roger Federer.

După ce a suferit două operații la genunchi în decursul acestui an, campionul din Basel a anunțat că nu mai putea fi văzut pe teren în 2020 (rămâne de văzut cât tenis se va mai juca totuși în acest an), el concentrându-se pe sezonul viitor.

2021 ar trebui să înceapă în forță pentru Roger la Australian Open, acesta fiind de altfel singurul turneu la care a participat în acest an (a fost învins în semifinale de Novak Djokovic).

Poate reveni încă o dată în mare stil

Vorbind despre revenirea pe teren a elvețianului în decursul anului viitor, Patrick McEnroe (fost jucător de tenis și actual reputat comentator tv) a precizat că îl vede capabil pe Roger de noi performanțe uluitoare.

"Spunem asta de vreo cinci-șase ani deja: este el capabil să revină? Nu îi va fi ușor. A făcut de fiecare dată ca totul să pară lejer și a avut puterea să câștige din nou. Da, cred că o poate face și de această dată", spune Patrick McEnroe făcând referire la un nou posibil trofeu de Grand Slam pe care Federer să-l ridice deasupra capului.

Născut pe 8 august 1981, Roger Federer este cel mai titrat jucător de tenis din istorie cu ale sale 20 de titluri de Grand Slam. Elvețianul a câștigat în total 103 turnee ATP, bifând în carieră 1242 de victorii.

A câștigat doar din premiile din tenis $129.946.683.

Roger Federer, momente de magie pe terenurile de tenis: