Adria Tour i-a adus lui Novak Djokovic pe lângă infectarea cu Covid-19 și un val de critici, care mai de care mai virulente. Pe lista contestatarilor s-a înscris și un director de turneu ATP, acesta precizând că liderul clasamentului mondial se crede un fel de Mesia, de neatins.

Novak Djokovic, la Adria TourFoto: Dino Stanin / Xinhua News / Profimedia

Jean-François Caujolle este un nume cunoscut în lumea tenisului, acesta fiind directorul turneului de la Marseille. Oficialul francez l-a criticat recent în termeni duri pe Novak Djokovic, organizatorul Adria Tour.

Pentru a începe discuția despre Nole, Caujollle a apelat la pilda Turnului Babel, acolo unde oamenii voiau să se ridice la fel de sus precum zeii.

Nole se crede Mesia

"Cineva are impresia că este mai presus de toți, se consideră de neatins, se vede un Mesia. Nu este imaturitate, el are o latură mesianică care îl face să se simtă mai presus de anumite legi ale naturii" - Jean-François Caujolle.

Să demisioneze din fruntea jucătorilor

"Este o persoană care poate fi dăunătoare în anumite momente, are un comportament apropiat de al unui guru al zilelor noastre. Ar trebui să demisioneze din funcția de președinte al consiliului jucătorilor. Mi-aș dori să fie bărbați adevărați unii dintre sportivi și să spună: este prea mult! Aș vrea să aud această părere de la oameni cu influență în circuit - Tsonga, Monfils, Federer, Nadal".

"Personal, poți să nu crezi în vaccinare, este dreptul tău să te tratezi cu plante. Dar atunci când este în joc viața altor oameni, iar tu ești o persoană publică, ai o responsabilitate aparte. Ar fi mai bine să nu ieși în fața tuturor cu asemenea declarații".

Exterior neted, interior chinuit și pe alocuri violent

"Kyrgios este un tip provocator la exterior, dar altruist și cu multă umanitate la interior. La Djokovic, exteriorul este neted, iar interiorul este un pic mai chinuit și pe alocuri violent. El nu este nici pe departe icoana tenisului. Dacă Federer și Nadal ar fi făcut asta (n.r. organizarea unui turneu în plină pandemie), impactul ar fi fost și mai mare pentru tenisul mondial. Dar Federer și Nadal nu ar face niciodată așa ceva", a conchis oficialul francez.

Adria Tour, un adevărat focar de infecție cu coronavirus

Începând de duminică (n.r. 21 iunie), atunci când lista a fost deschisă de Grigor Dimitrov, numărul cazurilor pozitive a tot crescut, iar aici vorbim doar despre sportivi, nu despre spectatorii de rând care au luat parte la Adria Tour fără nicio regulă de distanțare socială.

Lui Dimitrov i-au urmat Borna Coric, Marko Paniki (antrenorul de fitness al lui Nole), Kristijan Groh (antrenorul lui Grigor), Viktor Troicki și soția gravidă a acestuia.

Lista a fost completată de Novak Djokovic și de Jelena, soția acestuia.

Au scăpat Alexander Zverev, Marin Cilic, Andrey Rublev și Dominic Thiem, aceștia confirmând testele negative pentru Covid-19.

La Adria Tour nu au existat niciun fel de reguli de distanțare socială.

Imagini de la o petrecere de pomină dintr-un club din Belgrad la care au participat mare parte dintre jucătorii de la Adria Tour:

Citește și: