Jucătoarea de tenis Bianca Andreescu s-a retras de la turneul demonstrativ Credit One Bank Invitational, programat să înceapă, marţi, la Charleston, Carolina de Sud, SUA, informează cbc.ca.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ea a fost înlocuită cu sportiva americană Caroline Dolehide.

"După o deliberare atentă cu echipa ei, Bianca a decis că a juca la un turneu demonstrativ este un pic prematur şi că va petrece acest timp continuând să-şi concentreze eforturile pe antrenamentele efectuate acasă cu echipa ei, pentru a se pregăti în vederea revenirii complete la meciuri", a anunţat agenţia Octagon, care o reprezintă pe Andreescu.

Jucătoarea canadiană de origine română nu a mai disputat niciun meci din octombrie, când s-a accidentat la genunchi, la Turneul Campioanelor.

Alte sportive care ar trebui să joace în această săptămână sunt campioana Australian Open, Sofia Kenin, fosta ocupantă a locului I WTA Victoria Azarenka, campioana US Open din 2017, Sloane Stephens, şi campioana olimpică din 2016, Monica Puig.

Jucătoarele canadiene Leylah Fernandez şi Eugenie Bouchard joacă şi ele la turneul din această săptămână, parte a turului Re(Open) al Tennis Channel - o serie de evenimente demonstrative care au loc în timpul pandemiei.

Sunt 16 jucătoare împărţite în două echipe, cu americancele Madison Keys şi Bethanie Mattek-Sands, în calitate de căpitani. Formatul include 16 meciuri de simplu şi opt de dublu.

Pentru a asigura un mediu sigur pentru jucători şi staff, organizatorii turneului au colaborat strâns cu Universitatea de Medicină din Carolina de Sud, care a elaborat planul oficial de protocol sanitar şi de securitate al turneului.

Ghidul sanitar al turneului include: testare la faţa locului, teste zilnice de temperatură şi chestionarele de sănătate, echipament de dezinfectare în zone cu atingere ridicată, măşti de faţă obligatorii pentru tot personalul, cazare pentru jucătoare aflată la câţiva paşi de arenă.

Turneul va avea un singur oficial, în timp ce copiii de mingi vor purta mănuşi şi vor folosi echipamente pentru a evita atingerea mingilor de tenis.

În absenţa oricător măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, turneul Adria Tour, organizat în Croaţia la iniţiativa liderului ATP,Novak Djokovic, s-a transformat într-o adevărată bombă epidemiologică.

Djokovic, Viktor Troicki, Grigor Dimitrov şi Borna Coric au fost testaţi pozitiv cu Sars-CoV-2 după participarea la Adria Tour.