Preşedintele Asociaţiei Jucătorilor Profesionişti de Tenis (ATP), Andrea Gaudenzi, a criticat atitudinea participanţilor la Adria Tour, unde au fost consemnate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus, şi a subliniat că această situaţie va servi la luarea unor măsuri pentru ca evenimentele să fie mai sigure.

Coric, Dimitrov, Djokovic, Zverev si Ivanisevic, la Adria TourFoto: Marko Dimic / Xinhua News / Profimedia

Marți, liderul mondial al tenisului masculin, sârbul Novak Djokovic, organizatorul Adria Tour, a anunţat că a fost testat pozitiv la Covid-19. El este a şasea persoană infectată cu Covid-19 dintre participanţii la acest circuit demonstrativ, care a desfășurat weekendul trecut etapa a II-a, la Zadar (Croaţia), amintește Agerpres citând agenția EFE.

Un alt tenisman sârb, Viktor Troicki, a anunţat luni seară că a fost testat pozitiv la Covid-19, alăturându-se astfel bulgarului Grigor Dimitrov şi croatului Borna Coric pe lista jucătorilor şi apropiaţilor acestora infectaţi după participarea la Adria Tour. Preparatorul fizic al lui Djokovic, Marko Paniki, şi antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh, au fost și ei printre cei testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Gaudenzi a declarat pentru New York Times că această experienţă va fi de folos pentru ca în viitor evenimentele să fie mai sigure.

„Este ca atunci când copiii tăi încep să urce pe bicicletă şi trebuie să-şi pună casca. Ei îţi spun că nu şi nu. Apoi urcă pe bicicletă şi cad. Începând de atunci îşi pun cască”, a afirmat oficialul ATP. „Acum ştim cu toţii că ne putem infecta uşor, aşa că vom avea mult mai multă grijă”, a adăugat el.

Djokovic a devenit ţinta criticilor după cazurile pozitive de la Adria Tour, competiţie care s-a derulat fără respectarea măsurilor de distanţare socială. Presa croată a relatat că jucătorii au participat la petreceri, la şedinţe foto, la întâlniri cu fanii, fără niciun fel de protecţie anticoronavirus.

Marţi, ultimele două etape din Adria Tour au fost anulate.

ATP a anunţat săptămâna trecută calendarul pentru lunile următoare. Circuitul se va relua pe 14 august cu turneul de la Washington.

Adria Tour, un adevărat focar de infecție cu coronavirus

Începând de duminică, atunci când lista a fost deschisă deGrigor Dimitrov, numărul cazurilor pozitive a tot crescut, iar aici vorbim doar despre sportivi, nu despre spectatorii de rând care au luat parte la Adria Tour fără nicio regulă de distanțare socială.

Lui Dimitrov i-au urmat Borna Coric, Marko Paniki(antrenorul de fitness al lui Nole), Kristijan Groh (antrenorul lui Grigor), Viktor Troicki și soția gravidă a acestuia.

Marți, lista a fost completată de Novak Djokovic și de Jelena, soția acestuia.

Au scăpat Alexander Zverev, Marin Cilic, Andrey Rublev și Dominic Thiem, aceștia confirmând testele negative pentru Covid-19.

VIDEO Imaginile care nu iartă: Novak Djokovic și ceilalți invitați de top, dezlănțuiți în club la bustul gol în plină pandemie

Ce a spus Nick Kyrgios după ce Novak Djokovic a fost depistat pozitiv cu coronavirus / Noi imagini cu petrecerea de pomină de la Belgrad - VIDEO