Djordje Djokovic, directorul turneului Adria Tour, a oferit primele declarații după ce Grigor Dimitrov a anunțat pe Instagram că este infectat cu Covid-19. Toți cei implicați în turneul demonstrativ vor fi testați, mare parte dintre ei intrând în contact direct cu Dimitrov.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o declarație pentru Blic, fratele mai mic al lui Novak Djokovic a spus că au fost respectate toate normele sanitare discutate cu oficialitățile din Serbia și Croația. Cu toate acestea, Dimitrov a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

La evenimentul din Zadar, Croația, au participat un total de nouă jucători, printre aceștia aflându-se și Novak Djokovic, Alexander Zverev, Andrey Rublev, Marin Cilic, Pedja Krstin și Danilo Petrovic.

"Vom face tot posibilul ca toți cei care au intrat în contact cu Grigor să fie identificați și testați. Includem aici voluntarii, toți cei din organizare, familiile jucătorilor, etc. Nimeni nu are simptome. Înainte de a veni la Zadar, Grigor a fost în țara sa (n.r. Bulgaria). Nu știm dacă a contactat virusul acolo", a precizat Djordje Djokovic.

Dimitrov a luat parte la Adria Tour și în prima fază a turneului, eveniment care a avut loc la Belgrad. O anchetă epidemiologică este în desfășurare în acest caz pentru a putea fi stabilit de unde a contactat Grigor virusul (traseul jucătorului în ultimele zile a fost Belgrad - Bulgaria - Croația).

Grigor Dimitrov, testat pozitiv pentru coronavirus / Cu ce jucători a intrat în contact bulgarul

Fotografii de la Adria Tour: