​De-a lungul timpului, Srdjan Djokovic a dezvoltat o serie de atacuri la adresa lui Roger Federer, unul dintre rivalii fiului său. Atunci când părea că a terminat porția de răutate, tatăl lui Nole a mai ieșit la rampă cu o declarație care-l vizează pe campionul din Basel. Acesta sugerează că Roger mai joacă tenis și în apropierea vârstei de 40 de ani doar pentru că nu se poate împăca cu gândul că recordurile îi vor fi depășite.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune despre fiul Novak

"Novak este o compilație a celor mai bune calități de la mine și de la soția mea. S-au reunit într-o singură persoană, iar ceea ce a fost mai rău a rămas la noi" - Srdjan Djokovic, pentru presa sârbă (SportKlub).

Despre relația dintre Nole și Federer

Relația dintre cei doi mari campioni nu este una grozavă, ne împărtașește Srdjan. Știe și motivul pentru acest lucru: "Pentru că el (n.r. Roger) a cultivat multă animozitate față de Novak de-a lungul sezoanelor. Au dezvoltat un fel de respect, dar de ce crezi că mai joacă încă tenis la 40 de ani când poate pleca acasă și să facă lucruri interesante?" - Srdjan Djokovic.

Nadal și fiul său, mai buni decât Federer

"Dar, din momentul în care Nadal și Novak îi respiră în ceafă (n.r. din punct de vedere al recordurilor) nu poate efectiv accepta că ei vor fi mai buni decât el. Haide, omule, crește-ți copiii, mergi la schi, fă ceva! Tenisul nu reprezintă toată viața, este doar un hobby al fiului meu. Este doar un jucător de tenis în acest moment al vieții" - Srdjan Djokovic.

Atacul lui Srdjan nu mai poate fi considerat o surpriză, tatăl lui Djokovicatacându-l în repetate rânduri pe marele campion elvețian.

De altfel, Federer a fost luat în colimator chiar și de mama lui Nole, Dijana, cea care a spus în urmă cu doar câteva săptămâni că Roger este un pic cam arogant.

Novak Djokovic domină meciurile directe cu marii săi rivali, sârbul aflându-se atât în fața lui Nadal, cât și a lui Federer.

Djokovic vs Nadal 29-26

Djokovic - Federer 27-23.

Ierarhia titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer 20

2 Rafael Nadal 19

3 Novak Djokovic 17

Circuitul ATP își va redeschide porțile începând din luna august. Roger Federer a anunțat recent că nu va mai juca deloc în 2020 și că va reveni la Australian Open, ediția de anul viitor.

Ce se va juca în următoarea perioadă:

14 august - Washington

22 august - Cincinnati (la New York)

31 august - US Open

8 septembrie - Kitzbuhel

13 septembrie - Madrid

20 septembrie - Roma

27 septembrie - Roland Garros.

S-ar putea să te intereseze și: