Patrick Mouratoglou a avut o intervenție la BBC Radio 4 în care a vorbit despre planurile Serenei Williams pentru momentul în care tenisul va reveni pe agenda sportului mondial. De asemenea, antrenorul a mai precizat că US Open-ul ar putea reprezenta o șansă bună ca eleva sa să egaleze recordul all-time al titlurilor de Grand Slam.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe 26 septembrie va împlini 39 de ani, dar nu ia în calcul, cel puțin momentan, o retragere din sportul de performanță.

Serena Williams are un gând clar, iar acela este să egaleze într-o primă fază recordul stabilit de Margaret Court (24 de titluri de Grand Slam), iar apoi să încerce chiar să-l depășească.

Sunt afirmațiile lui Mouratoglou, cel care a discutat recent cu jurnaliștii britanici de la BBC.

Va participa Serena la US Open în pofida tuturor restricțiilor?

Organizatorii de la US Open au precizat că vor cu orice preț să țină turneul din acest an (ar trebui să debuteze pe 31 august), iar pentru ca acest lucru să fie posibil există o serie importantă de restricții.

Nume mari precum Rafael Nadal, Novak Djokovic, Simona Halep sau Nick Kyrgios au spus deja că iau în considerare să nu participe la Grand Slam-ul de la New York din cauza cerințelor aspre ale organizatorilor.

Printre altele, meciurile s-ar juca fără spectatori, iar sportivii ar avea voie să fie însoțiți de o singură persoană pe durata întrecerii.

"Trebuie să vorbesc cu Serena dacă va putea să accepte măsurile impuse de organizatorii de la US Open. Sincer, nu mi-o imaginez să stea 3 săptămâni fără fiica sa", a precizat Patrick Mouratoglou.

Glumind un pic, antrenorul francez a lansat chiar și numele unui nou antrenor pe care Serena să-l aibă la US Open: unul mult mai tânăr.

"Aşa că ar putea avea un alt antrenor la US Open, puţin mai tânăr. Dacă ne gândim la rezultatele noastre din ultimele 7 finale, cu fiica ei ar putea să aibă mai mult noroc decât cu mine", a completat Patrick Mouratoglou, potrivit BBC.

Clasament all-time al titlurilor de Grand Slam la feminin:

1 Margaret Court 24

2 Serena Williams 23

3 Steffi Graf 22

4 Helen Wills Moody 19

5 Chris Evert, Martina Navratilova 18 etc.