Simona Halep a declarat că protocoalele impuse de organizatorii de la US Open sunt foarte dificile și a dat de înțeles că este posibil să nu participe la ediția din acest an a turneului de la Flushing Meadows. Astfel, numărul 2 WTA se alătură altor sportivi importanți (Ashleigh Barty, Rafael Nadal, Novak Djokovic) care iau în considerare să amâne continuarea sezonului întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

HotNews.roFoto: Hotnews

“Am dubii mari legate de participarea mea. Și nu o spun doar pentru că suntem în plină pandemie, ci și pentru că o călătorie presupune destule riscuri, o posibilă carantină și multe schimbări în organizarea turneului. Suntem obișnuiți ca lucrurile să se desfășoare într-o formă diferită. Nu ar fi o tranziție ușoară pentru niciun jucător, mai ales din punctul de vedere al corpului.

Știu că organizatorii și sponsorii vor ca turneul să se dispute. De asemenea, mulți jucători traversează o perioadă dificilă. Dar până la urmă este o decizie personală a fiecăruia.

Este important ca fiecare să aleagă ce e mai bine pentru el, pentru sănătatea lui și pentru cariera sa pe termen lung. Am vorbit cu mai mulți jucători, iar părerea generală a fost una negativă. Condițiile impuse sunt extreme.

Cred că cel mai bine ar fi ca sezonul să continue în septembrie, cu turneele pe zgură din Europa", a declarat Simona Halep pentru New York Times.

În timp ce turneul de la Roland Garros a fost amânat din mai până în septembrie, iar cel de la Wimbledon a fost anulat pentru prima oară din 1945, Federaţia americană de tenis (USTA) trebuie să anunţe săptămâna viitoare dacă US Open, care urmează să debuteze pe 31 august, va fi menţinut.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Darren Cahill: "Protocoalele pentru participarea la US Open sunt extrem de dificile"

Novak Djokovic: "Regulile care trebuie respectate pentru a fi admis la US Open sunt imposibile"