Darren Cahill a oferit un amplu interviu pentru Digisport, iar antrenorul australian a precizat printre altele că i-a sugerat Simonei Halep să-și schimbe rezidența pentru a plăti taxe și impozite mai mici.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe modelul bine cunoscut deschis de Novak Djokovic, liderul ATP, și urmat și de alte nume importante din tenisul mondial, Alexander Zverev și Grigor Dimitrov, Simonei i s-a propus să se mute la Monte Carlo.

A refuzat să se mute din România

"Acum ceva timp i-am spus să-și schimbe rezidența, în Monte Carlo de exemplu, pentru a plăti cât mai puțin. Mi-a aruncat o privire tăioasa și mi-a zis: ", a precizat Darren Cahill în interviul acordat jurnalistului Gabriel Morariu.

Graba strică treaba

Darren a mai vorbit despre un aspect important din jocul Simonei. Fostul lider WTA alege inexplicabil să se grăbească atunci când conduce, în dorința de a termina cât mai repede partida. De multe ori, această tactică le readuce pe adversare în meci.

"Se grăbeste, alege să trimită decisiv. Asta încerc să lucrez cu ea, îi spun să nu se grăbească. Devine frustatrată de cele întâmplate. E o perioadă dificilă când, de exemplu, conduce cu 6-2, 2-0. Acum e ceva mai bine, a progresat mult în ultimii ani" - Darren Cahill.

Alături de Darren Cahill, Simona Halep a câștigat titluri importante în circuitul WTA, dar cel de referință rămâne în continuare cel cucerit la Roland Garros în 2018. De asemenea, Halep a ajuns pe locul întâi în ierarhia mondială.

În plus, Cahill a avut rolul său (chiar dacă mai mic) în titlul de la Wimbledon, acolo unde a ajutat-o cu diverse sfaturi pe Simona în drumul spre cucerirea trofeului (pe iarba londoneză, Halep a fost pregătită full-time de Daniel Dobre).

Simona Halep

  • Născută: 27 septembrie 1991, la Constanța, 1.68 metri.
  • Antrenor: Darren Cahill, ajutat de Artemon Apostu-Efremov
  • Jucătoare de mâna dreaptă, execută backhand-ul cu două mâini
  • În prezent, ocupă locul 2 în ierarhia mondială. A urcat pentru prima dată pe locul 1 WTA la data de 9 octombrie 2017.
  • Dublu: locul 149 în prezent, 71 cea mai înaltă clasare (pe 15 mai 2017)
  • Titluri în carieră: 20 (dintre acestea, două sunt de Grand Slam)
  • Bani câștigați în carieră din tenis: $36.551.855
  • Victorii / înfrângeri în carieră: 503/216
  • Ultimul meci jucat: Victorie cu Elena Rybakina în finala de la Dubai (2020)

Darren Cahill, despre ultimele progrese vizibile ale Simonei Halep - Plus: "Nu e mereu de acord cu mine"