Al doilea mandat al lui Darren Cahill în postura de antrenor al Simonei Halep a adus o semifinală la Australian Open și titlul de la Dubai (desigur, nu trebuie luat din merit nici lui Artemon Apostu-Efremov. Într-un interviu pentru Digisport, australianul a precizat care sunt ultimele progrese vizibile ale fostului lider WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai matură, se exprimă mai bine pe teren

"Simona este foarte puternică și incredibil de determinată să ajungă pe cele mai înalte culmi ale acestui sport. A făcut tot ce i-a stat în putință pentru a realiza asta.

Este mai matură, este capabilă să facă față provocărilor și presiunii. Se exprimă mult mai bine acum pe teren. Atunci când e atentă la ce i se spune și acceptă sfaturile, ajunge să le pună foarte bine în aplicare" - Darren Cahill.

Chiar și engleza a devenit mai bună

"Chiar și engleza ei a devenit mai bună. Din păcate nu s-a întâmplat același lucru cu româna mea. Simona uneori se grăbește, însă nu se grăbește pentru că vrea să piardă meciul, dar devine frustrată de cele întâmplate și începe să piardă rapid câteva game-uri" - Darren Cahill, pentru Digisport.

Nu este mereu de acord cu ce spune Cahill

"Simona nu este de acord mereu cu ce spun, însă mereu căutăm să facem ce este mai bine pentru ea. Cu cât jucătorii vorbesc mai mult, cu cât pun mai multe întrebări, nu există întrebare proastă, singura întrebare proastă este aceea pe care nu o adresezi, cu atât este mai ușor pentru antrenori. O încurajez mereu pe Simona să exprime ce simte" a completat Darren Cahill pentru Gabriel Morariu, jurnalistul Digisport.

Alături de Darren Cahill, Simona Halep a câștigat titluri importante în circuitul WTA, dar cel de referință rămâne în continuare cel cucerit la Roland Garros în 2018. De asemenea, Halep a ajuns pe locul întâi în ierarhia mondială.

În plus, Cahill a avut rolul său (chiar dacă mai mic) în titlul de la Wimbledon, acolo unde a ajutat-o cu diverse sfaturi pe Simona în drumul spre cucerirea trofeului (pe iarba londoneză, Halep a fost pregătită full-time de Daniel Dobre).