După ce în urmă cu doar câteva luni ne prezenta ce mănâncă pentru a se menține într-o formă atât de bună, Novak Djokovic a revenit cu noi precizări. Într-un live pe Instagram, liderul ierarhiei ATP a prezentat dieta cruntă pe care o ține în această perioadă a carierei: 16 ore pe zi nemâncat, obicei pe care îl practică deja de un an și jumătate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nole a făcut această precizare într-o întâlnire online cu medicul Dragan Ivanov, specialist în medicină internă. În vârstă de 32 de ani, Djoker-ul a menționat că face acest lucru pentru a curăța și purifica organismul.

Cum zice Nole că îl ajută dieta

"Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei" - Novak Djokovic, citat de Tennisworld.

Explicația lui Djokovic nu l-a luat deloc prin surprinde pe medicul Ivanov, acesta venind cu completări pentru toți cei interesați de subiect.

Care sunt beneficiile, mărturia unui doctor

  • "Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse.
  • Dacă luăm masa de prânz la ora 14:00 sau 15:00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ.
  • Secreția de melatonină va fi mai bună dacă nu vom avea mâncare în intestine. Ca stil de viață, e ideal să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul orei 14:00 - 15:00 și apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ne-ar feri de multe boli" - Dragan Ivanov, citat de Tennis World, conform Digisport.

Funcționează dieta lui Novak?

Să ne mai întrebăm dacă funcționează dieta lui Nole? Păi, până la întreruperea sezonului din cauza Covid-19, sârbul a arătat suficientă energie cât să aibă 21 de victorii și nicio înfrângere în 2020.

El a câştigat, în luna ianuarie, prima ediţie a competiţiei ATP Cup cu echipa Serbiei şi apoi s-a impus pentru a opta oară în carieră la Australian Open, înainte de a câştiga al cincilea său trofeu în turneul de la Dubai, reuşind o serie de 21 de victorii consecutive.

Novak Djokovic domină meciurile directe cu marii săi rivali, sârbul aflându-se atât în fața lui Nadal, cât și a lui Federer.

Djokovic vs Nadal 29-26

Djokovic - Federer 27-23.

Ierarhia titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer 20

2 Rafael Nadal 19

3 Novak Djokovic 17.