​Un lucru devine tot mai clar: Roger Federer nu este deloc plăcut în familia liderului mondial Novak Djokovic. După ce tatăl Srdjan l-a tot atacat în mai multe rânduri pe elvețian, acum a venit rândul mamei lui Nole să îl arate cu degetul pe recordmanul titlurilor de Grand Slam câștigate: "Este un pic arogant".

HotNews.roFoto: Hotnews

Dijana a oferit recent un interviu pentru presa din Serbia (Sport Blic) în care a vorbit despre unul dintre cele mai grele meciuri jucate de fiul său.

Este vorba despre ultima finală de la Wimbledon (cea din 2019 - anul acesta turneul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus), una în care Djokerul a revenit de la două mingi de meci în favoarea lui Federer pentru a cuceri al 16-lea său Grand Slam din carieră.

"Am văzut multe meciuri, dar la Wimbledon (n.r. finala) a fost cel mai dificil de anul trecut", a precizat Dijana. Mama lui Nole are și o explicație pentru revenirea fiului său de la 40-15 (două mingi de titlu pentru adversar): "A fost ajutat de Dumnezeu".

Federer nu prea e suferit în familia Djokovic

Srdjan (tatăl lui Nole) nu-l are deloc la inimă pe Roger am tot observat de-a lungul timpului. Acesta l-a tot atacat pe elvețiandespre care a spus, printre altele, că este un mare campion, dar că nu poate spune același lucru despre latura sa umană. De asemenea, Srdjana mai precizat că Federer este invidios pe faptul că Novak este mai bun decât el.

Acum a venit însă rândul mamei liderului mondial să iasă la iveală aducându-l în discuție pe Roger.

"Într-un stadion în care toată lumea îl aplauda (susținea) pe Roger Federer, eram și noi o mână de oameni fani ai lui Novak. Nu este frumos că a reușit să mă enerveze Federer sau alții într-un asemenea moment, dar m-am enervat pentru că Federer este un pic arogant.

Când Federer a avut cele două mingi de meci, am luat în mâini cruciulița. Sunt un om credincios, port amuleta tot timpul, m-a salvat de multe ori în momente dificile.

Mi-am spus atunci: Nole, poți să o faci, ai mai făcut-o de atâtea ori. Și a facut-o (n.r. a reușit să revină). A fost salvat de Dumnezeu. Novak de asemenea crede în Dumnezeu, se simte ales. El poartă o cruce care îi aduce pace și fericire" - Dijana Djokovic.

În timp ce Nole stă la Monte Carlo de ani buni, mama acestuia a ales să rămână în Serbia.

"Îmi e dor de momentele petrecute cu el, tânjesc după ele. Astăzi el aparține întregii lumi mai mult decât familiei. Mi-ar plăcea să fiu singură cu el o jumătate de oră pentru a vorbi, a râde, a plânge, doar noi doi. Dar acest lux este imposibil acum, el are prea multe obligații și prea multă lume în jurul lui. Aș dori să-l iau de mână și să merg undeva cu el, iar într-o zi o voi face", a conchis Dijana.

Novak Djokovic domină meciurile directe cu marii săi rivali, sârbul aflându-se atât în fața lui Nadal, cât și a lui Federer.

Djokovic vs Nadal 29-26

Djokovic - Federer 27-23.

Ierarhia titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer 20

2 Rafael Nadal 19

3 Novak Djokovic 17.