​Aflată în izolare, jucătoarea Alize Cornet le-a analizat pe colegele din circuitul WTA și a dat jucătoarei perfecte. Simona Halep a fost trecută pe această listă, în timp ce Serena Williams nu avea cum să lipsească.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o discuție complexă avută cu jurnaliștii de la essentiallysports.com, franțuzoaica a creionat portretul jucătoarei ideale.

A luat spiritul de luptă pe care îl cunoaște cel mai bine, pe al său, a adăugat serviciul și forța execuției de la Serena Williams, a presărat puțin forehand de la Ash Barty (liderul mondial) și a adăugat pregătirea fizică a Simonei Halep.

La un singur capitol nu a putut să se decidă cu adevărat: la rever. "Sunt atâtea fete în circuit cu backhand-uri minunate, îmi este foarte greu să aleg unul", a precizat Cornet.

Atunci când a venit vorba despre voleu, franțuzoaica a nominalizat-o pe Petra Martic, cea care a fost lăudată pentru jocul de la fileu.

De-a lungul timpului, Cornet și Halep s-au duelat de patru ori, scorul fiindu-i favorabil franțuzoaicei: 3-1.

Victoria Simonei a venit acum mulți ani, în 2013, la Sofia, în turul întâi. Ultimul meci direct a fost la Madrid, pe zgură, în 2015, iar Cornet s-a impus în două seturi, 7-6(6), 6-3.

În prezent pe locul 59 în lume, Alize Cornet s-a aflat cel mai sus pe locul 11, pe 16 februarie 2009. Are 6 titluri WTA cucerite în carieră și a adunat $7,313,913 din tenis.