​Simona Halep se află în izolare la apartamentul ei dintr-un complex rezidențial bucureștean și așteaptă, la fel precum și colegele din circuit, vești despre o eventuală reluare a competițiilor din tenis. Momentan, speranțe nu sunt prea multe, dar se speră că undeva prin septembrie s-ar putea da drumul meciurilor sub condiții stricte de desfășurare.

Simona HalepFoto: Facebook/ Simona Halep

Campioana en-titre de la Wimbledon a vorbit cu jurnaliștii de la primaonline.it despre cum arată viața ei în izolare, despre ce îi lipsește și despre senzația pe care o va avea când se va întoarce pe terenurile de tenis. Pe lângă exercițiile fizice efectuate în casă, Simonei îi place în această perioadă să se bucure de citit.

Cum arată o zi în izolare și cum respectă dieta

"Sunt la un nivel la care știu exact ce să mănânc ca să mă mențin chiar dacă stau doar acasă. Am o dietă simplă pe care o respect, nu este atât de dificil. Unele dintre restaurantele mele favorite servesc și acasă. De asemenea, citesc în acestă perioadă și urmăresc cât mai puțin stirile despre coronavirus pentru a nu mă îngrijora prea tare".

Îi lipsește viața de dinainte de pandemie

"Îmi lipsește să lovesc mingea, îmi lipsesc competițiile, călătoriile, în realitate îmi lipsește tot, viața mea de dinainte. Este momentul în care realizezi cât de multe aveai înainte. Viața mea s-a schimbat peste noapte, a fost destul de dificilă adaptarea. Încerc însă să mă bucur de ceea ce am. Sunt acasă de ceva perioadă, apreciez că am familia și prietenii sănătoși".

Simpla participare ar fi precum câștigarea unui turneu

"Pentru mine, dacă voi avea ocazia să joc din nou în luna septembrie și să particip la un turneu de Grand Slam va fi aceeași bucurie ca și când aș cuceri un trofeu".

Incertitudinea este cel mai greu de gestionat în aceste momente

"Partea cea mai dificilă din această perioadă este tocmai incertitudinea. Este foarte ciudat să nu știi când și cum vom putea să jucăm din nou la turnee. Unde, pe ce suprafață, în ce țară? Nu putem planifica nimic" - Simona Halep.

Simona Halep a primit un sistem de monitorizare de ultimă generaţie, prin care antrenamentele sale pot fi supravegheate de antrenorii săi Darren Cahill şi Artemon Apostu-Efremov, potrivit unui anunț postat pe Twitter de Cahill.

Darren Cahill se află la reşedinţa sa din Adelaide, însă datorită sistemului PlaySight GO va monitoriza pregătirea Simonei. Acest sistem se bazează pe inteligenţa artificială.