​Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, câştigătoarea ultimei ediţii a Openului Statelor Unite, a descoperit un instrument puternic pentru a compensa restricţiile de pregătire în această perioadă marcată de pandemia de coronavirus, rămânând totodată concentrată asupra obiectivului său de a urca până în vârful ierarhiei tenisului profesionist feminin, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Andreescu, care ocupă în acest moment locul al şaselea în clasamentul mondial, a cucerit anul trecut primul său titlu WTA, la Indian Wells (California), iar apoi a învins-o pe americanca Serena Williams în finala de la Toronto şi apoi din nou la Flushing Meadows, unde a cucerit primul titlu de Grand Slam din cariera sa.

Accidentarea care i-a dat bătăi de cap

Dar ascensiunea sa a fost oprită după ce s-a accidentat la genunchiul stâng la Turneul Campioanelor din luna octombrie 2019. Ea s-a aflat de atunci în recuperare, iar în momentul în care a dorit să revină în circuit, sezonul a fost oprit din cauza noii maladii care a perturbat întreaga planetă.

Dificil să se mențină fizic în izolare

Bianca Andreescu, care va împlini luna viitoare 20 de ani, încearcă să se pregătească în condiţiile impuse de măsurile de izolare, dar recunoaşte că este foarte dificil.

"Este greu aici, la Toronto, pentru că au închis chiar şi parcurile. Aşadar nimeni nu poate juca tenis, baschet şi nici măcar să stea pe o bancă. Însă am lucrat în mintea mea. Cât de mult pot. Este un instrument foarte puternic, pe care îmi place să-l folosesc", a spus jucătoarea în podcastul Legendele tenisului, care va fi lansat joi de Eurosport.

Accidentarea a obligat-o pe Bianca Andreescu să rateze primul mare turneu al anului, Australian Open, care s-a derulat conform programului. Însă organizatorii Internaţionalelor Franţei de la Roland Garros au amânat competiţia de Grand Slam pe zgură din mai până în septembrie, în timp ce Wimbledonul a fost anulat, iar soarta turneului US Open urmează să fie decisă luna viitoare.

Are un singur gând - Să devină numărul unu mondial

"Nu ştiu ce ne rezervă viitorul, însă merg să dau tot ceea ce am mai bun, nu îmi place să pierd. Aşa că vom vedea. Dar acesta este cu siguranţă obiectivul, la fel ca şi toate celelalte turnee de Grand Slam. Pentru că vreau să ajung numărul unu mondial, îmi doresc cu adevărat asta", a mai spus jucătoarea canadiană, care a ajuns anul trecut pe cea mai înaltă poziţie în ierarhia feminină din cariera sa - locul 4, informează Agerpres.