A reușit 6 victorii împotriva lui Novak Djokovic, iar 4 dintre acestea au venit la Grand Slam, acolo unde se știe că sârbul este atât de greu de învins. Spune că joacă cel mai bun tenis al său împotriva liderului mondial și că Nole îl ajută să ajungă la un nivel comparabil cu al lui Federer sau Nadal.

Novak Djokovic, omul paianjenFoto: Australian Open / Instagram

Stan Wawrinka este unul dintre cei mai importanți jucători ai ultimilor ani din tenisul mondial. Cu un stil agresiv, cu o dreaptă puternică și mai ales cu un backhand năprasnic, Stan The Man a reușit să câștige meciuri importante împotriva celor din BIG 3.

Cu trei titluri de Grand Slam cucerite într-o eră a tenisului în care Federer, Nadal și Djokovic câștigă aproape tot, Stan este unul dintre jucătorii pe care îți dorești să îl vezi live, tenisul său exploziv fiind plăcut ochiului.

Aflat în izolare la fel ca și colegii săi din circuit, Wawrinka a precizat într-un live pe Instagram că joacă cel mai bun tenis al său împotriva lui Novak Djokovic.

Sârbul reușește cumva să-l aducă pe Stan la cel mai bun nivel al său. Elvețianul consideră că împotriva lui Nole prezintă cea mai agresivă variantă a sa, una pe care mulți și-ar dori să nu o întâlnească pe teren.

De asemenea, Wawrinka a mai completat spunând că în unele meciuri contra lui Djokovic a simțit că se poate compara chiar și cu Federer și Nadal.

Djokovic vs Wawrinka 19-6

4 din cele 6 victorii ale lui Stan împotriva lui Nole au venit la Grand Slam-uri. De altfel, elvețianul a câștigat ultimele două meciuri directe, ambele jucate pe hardul de la US Open (2016 și 2019).

Aici poți urmări unele dintre cele mai spectaculose puncte câștigate de Stan contra lui Nole: