​Seturi de mingi diferite pentru fiecare jucător, mănuşi din latex pentru copii de mingi şi schimbarea terenului pe părţi opuse, sunt câteva dintre măsurile sanitare prezentate vineri în vederea unei reveniri la competiţie atunci când guvernele naţionale o vor permite, informează AFP.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Aceste directive permit doar atenuarea riscului de infectare cu Covid-19, ele nu le pot elimina", a avertizat ITF, subliniind că în toate cazurile măsurile naţionale vor "prevala".

Printre "normele minimale" definite de Federaţia internaţională figurează interzicerea "strângerii de mâini şi alte forme de contact fizic", dar ITF a mai cerut ca jucătorii să schimbe terenul de joc trecând pe partea opusă a fileului".

"Fiecare jucător trebuie să utilizeze propriul set de mingi", a mai decis instanţa mondială a tenisului, pentru a limita riscul de transmitere, propunând "identificarea şi marcarea mingilor diferite pentru fiecare jucător".

Tot pentru a evita contaminarea prin intermediul mingilor, ITF a stabilit ca cei care le adună "să poarte măşti de latex pe teren" şi măşti în afara acestuia.

În schimb, "jocul în aer liber" şi "doar la simplu" fac parte dintr-o serie de "norme recomandate" şi sunt "minimale", precum şi testele de zi cu zi.

De asemenea, ITF prevede separarea spectatorilor la cel puţin 2 metri, informează Agerpres.