Novak Djokovic a povestit un episod mai puțin cunoscut din cariera sa, sârbul precizând că a vrut să se retragă în 2010, după o înfrângere dureroasă la Roland Garros. Între timp, Nole este lider mondial și se apropie tot mai mult de recordul de Grand Slam-uri deținut de marele Roger Federer (20).

HotNews.roFoto: Hotnews

Episodul pe care îl evocă Djokovic a avut loc în 2010, pe terenurile de la Roland Garros. Atunci, sârbul (care deja câștigase un Grand Slam la Australian Open, în 2008) a fost învins în sferturi de Jurgen Melzer.

''În 2010 am pierdut la Melzer în sferturi la Roland Garros şi am plâns după acea înfrângere. Eram într-un moment rău, voiam să renunţ la tenis pentru că vedeam totul în negru. Câştigasem Australian Open în 2008, eram numărul 3 mondial, dar nu eram fericit. Ştiam că pot mai mult, dar am pierdut cele mai importante meciuri cu Federer şi Nadal' - Novak Djokovic, pentru Sky Sports.

Partida care l-a eliberat

"A fost o transformare, pentru că după acea înfrângere m-am eliberat. Din acel moment, nu am mai pus presiune pe mine şi am început să joc mai agresiv. Acela a fost un moment de cotitură" - Novak Djokovic.

Cea mai frumoasă victorie a carierei

"A fost unul dintre cele mai frumoase meciuri pe care le-am jucat (n.r. finala de la Wimbledon din 2019, cu Roger Federer), alături de cel cu Rafa la Australian Open în 2012.

Din punct de vedere tehnic, calitatea jocului lui Roger a fost excelentă, de la primul la ultimul punct. Eu am jucat bine punctele decisive, nu am greşit nicio minge în cele trei tiebreak-uri şi asta a fost o premieră în cariera mea.

Asemenea meciuri au loc o dată sau de două ori în carieră şi sunt recunoscător că am putut să lupt împotriva unui jucător mare ca Roger pe arena centrală de la Wimbledon" - Novak Djokovic.

Ce spune despre reluarea sezonului

"Oficial asta este data (n.r. 13 iulie), dar s-a anulat deja un turneu WTA în Canada. Trebuie să vedem cum va fi situaţia în SUA, pentru că va trebui să mergem acolo în luna august.

Dacă nu va fi periculos, putem relua circuitul. Dar în acelaşi timp ar putea să se anuleze toate turneele din SUA şi să revenim cu turnee pe zgură în toamnă", a completat campionul din Serbia.

Nole se poate lăuda în acest moment cu 17 titluri de Grand Slam și cu 34 de trofee în turneele de tip Masters.