Un antrenament cu bicicleta s-a terminat cu o amendă de 250 de euro pentru o jucătoare din circuitul WTA. Kirsten Flipkens (locul 77 mondial) a trecut fără să-și dea seama din Belgia în Olanda, iar polițiștii nu au vrut să audă niciun fel de scuză și au aplicat legea.

WTA, logoFoto: wtatennis.com

Kirsten și-a setat un antrenament de 130 de kilometri cu bicicleta de-a lungul graniței cu Olanda. Fără să-și dea seama unde se află, Flipkens a fost interceptată de o mașină de poliție: trecuse în țara vecină.

Oamenii legii nu au dorit să audă niciun fel de comentariu, aceștia aplicându-i jucătoarei o amendă de 250 de euro.

"Am intrat pe un traseu de 130 de kilometri pe GPS, iar fără să-mi dau seama am intrat în Olanda. Când am realizat, am căutat cel mai scurt drum înapoi spre Belgia. Am văzut poliția de la un kilometru distanță.

M-au tras pe dreapta și am fost oprită cu sirenele, de parcă aș fi fost o infractoare. Nu m-au lăsat nici măcar să explic ce s-a întâmplat. Da, sigur, a fost greșeala mea, dar mult mai logic ar fi fost să primesc un avertisment", a precizat Kirsten Flipkens.

Frustrarea i-a fost și mai mare jucătoarei când a stat de vorbă cu un biciclist care a recunoscut-o și care i-a spus că a primit doar un avertisment pentru aceeași abatere.

Aflată în prezent pe locul 77 în ierarhia mondială, Kirsten Flipkens a ocupat cea mai bună clasare din carieră pe 5 august 2013: poziția a 13-a.

Kirsten Flipkens, în Sala Polivalentă din București: