​Nick Kyrgios este unul dintre personajele aparte ale circuitului ATP, un tip care nu s-a sfiit de-a lungul timpului să îi critice chiar și pe jucătorii din BIG 3. Australianul a precizat recent că nu-l urăște pe Novak Djokovic, că înțelege că oamenii sunt diferiți și că are un motiv bine întemeiat pentru care nu-l va considera vreodată pe sârb drept cel mai bun din istorie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kyrgios se poate lăuda în circuit cu o performanță pe care Nadal și Federer nu o au în acest moment. Fără titlu de Grand Slam cucerit (nu a ajuns nici măcar în vreo semifinală), Nick are însă bilanț pozitiv în meciurile directe cu Novak Djokovic.

De-a lungul timpului, Kyrgios a precizat că nu îi place modul în care Novak Djokovic "cerșește" iubirea fanilor în special prin modul în care îi salută la finalul meciurilor câștigate. De asemenea, teribilistul jucător australian a mai spus că sârbul și-a stabilit un obiectiv important din a fi la fel (sau chiar mai iubit) decât Roger Federer (jucătorul cu probabil cei mai mulți fani din istoria tenisului). Nick spunea că sârbul a dezvoltat o "obsesie bolnavă".

Într-o discuție recentă cu Thanasi Kokkinakis (a fost un live pe Instagram), Nick a precizat că nu mai urăște pe nimeni în momentul de față și că înțelege că oamenii sunt diferiți. "În continuare sunt chestii care nu-mi plac la el (n.r. la Djokovic), dar nu-l urăsc", a spus Kyrgios.

"Oricâte Grand Slam-uri va câștiga, pentru mine nu va fi niciodată cel mai mare din istorie. E simplu de ce, am jucat de două ori cu el și, nu te supăra, dar dacă nu poți să mă bați nu ești cel mai mare din toate timpurile", a conchis Nick.

În prezent, australianul se află pe locul 40 în ierarhia mondială, în timp ce Nole o domină.

Djokovic și Kygios s-au întâlnit de două ori în circuitul ATP, ambele confruntări având loc în 2017. Interesant este faptul că liderul mondial nu a reușit să câștige vreun set în fața australianului. A fost 7-6(9), 7-5 la Acapulco și 6-4, 7-6(3) la Indian Wells.

În ceea ce privește partidele cu ceilalți doi mari campioni ai perioadei, Nick este condus cu 5-3 de Nadal și cu 6-1 de către Roger Federer (trei dintre partide au avut loc la Laver Cup).