​Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că l-a suspendat 11 luni pe Nicolas Jarry (locul 89 ATP), după ce sportivul chilian a fost depistat pozitiv cu ligandrol, la Cupa Davis, în 19 noiembrie, informează lefigaro.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jarry a fost controlat pozitiv în timpul turneului final al Cupei Davis care a avut loc la Madrid, anul trecut.

Ligandrolul, cunoscut şi sub numele de LGD-4033, este utilizat ca alternativă la steroizi anabolizanţi, fără a avea totuşi aceleaşi efecte secundare. Însă acest produs este uşor de procurat sub forma unui praf.

"Nivelul acestei substanţe este incredibil de limitat. Vreau să vă spun că niciodată, deliberat, nu am luat substanţe interzise, sunt complet împotriva dopajului", a declarat el după ce a fost depistat pozitiv.

Nicolas Jarry a mai spus atunci că această veste l-a luat prin surprindere şi că este decis să identifice originea acestor substanţe. El se gândea în special la nişte multivitamine provenind din Brazilia şi afirma că munceşte mult pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

Jucătorului de 24 ani i-a început suspendarea în 16 decembrie 2019 şi va putea juca din nou după 16 noiembrie, potrivit News.ro.