Circuitele de tenis sunt suspendate pentru o perioadă nedefinită și lunga pauză se va prelungi încă luni bune până va reveni tenisul. Există însă posibilitatea de a se juca cu tribunele goale în scurt timp. Dar Simona Halep și Petra Kvitova se opun ideii de a juca fără prezența fanilor.

Halep KvitovaFoto: essentiallysports.com

Anterior, Rafael Nadal și Novak Djokovic discutaseră posibilitatea de a se juca tenis pe arene goale. Cei doi uriași ai sportului erau deschiși acestei idei de a juca în spatele porților închise. Aceasta i-ar fi ajutat cu siguranță pe jucătorii slab clasați, care depind de veniturile săptămânale pentru a face față cheltuielilor.

Dimpotrivă, Halep și Kvitova cred că publicul este prea important pentru sporturile individuale. Halep a explicat că tenisul ar fi un „sport diferit” fără fani și nu vrea să joace în fața tribunelor goale. „Tenis fără fani nu merge... ne plac meciurile mari atât de mult pentru pasiunea pe care o aduce publicul. Altfel, tenisul ar fi un sport diferit”, a spus ea pentru DPA International. În acord cu colega ei, Kvitova a spus: „Cred că fanii sunt prea importanți. Este un sport individual, de aceea au fanii un asemenea impact pentru noi”.

Multe ligi sportive din întreaga lume se pregătesc să joace în fața tribunelor goale timp de mai multe săptămâni, luând toate măsurile sanitare și de siguranță pentru sportivi. Aceasta ar ajuta ligile să nu piardă sume considerabile de bani de la televiziuni. Totuși, tenisul este puțin diferit de alte sporturi. Audiența uriașă care atrage o mulțime de sponsori este principala sursă de încasări pentru organizatori. De aceea, jocul în spatele porților închise reprezintă o decizie dificilă pentru organizatori. (Essentially Sports)