​Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul doi mondial, a anunţat că intenţionează să organizeze un campus de competiţii cu porţile închise, la academia sa de la Manacor, pe insula Mallorca (sudul Spaniei), la care să participe jucători şi jucătoare din circuitele ATP şi WTA, informează presa sportivă iberică.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În acest moment, tenisul este lucrul mai puţin important, pe primul plan se află sănătatea tuturor. Însă da, în următoarele luni, academia mea îi poate ajuta pe ceilalţi jucători profesionişti şi aş fi fericit ca ei să poată veni acolo. Chiar dacă nu avem turnee în perioada imediat următoare, mă gândesc că un challenger între noi ar ajuta acum la menţinerea nivelului pentru reluarea circuitului", a explicat Nadal.

Într-un comunicat, Rafal Nadal Academy a indicat că doreşte să găzduiască evenimente în următoarele luni, atunci când situaţia o va permite. Academia campionului spaniol a precizat că se află în discuţii cu ATP pentru "organizarea unui campus de competiţii".

Dorinţa lui Nadal şi a academiei sale ar fi aceea de a găzdui jucători din circuitele ATP şi WTA în cadrul instalaţiilor de la Manacor, iar meciurile să fie transmise la televiziune.

"ATP apreciază cu adevărat această idee. La Rafa Nadal Sports Center, avem capacitatea de găzdui un număr important de jucători şi antrenori, pentru ca ei să se poată antrena şi înfrunta, fără să părăsească locul. Avem un mare centru de fitness, o piscină semi-olimpică şi un SPA, care le-ar permite să urmeze o pregătire bună şi să reintre în formă", a afirmat Moya, informează Agerpres.